El barceloní Israel Planas, seleccionador espanyol de boardercross de surf de neu, disciplina en la qual Lucas Eguibar i Regino Hernández van guanyar medalles de plata en els Mundials de Sierra Nevada, ha mort aquest divendres, segons han confirmat a EFE fonts de la Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI).

Aquestes fonts han indicat a Efe que "els pares d'Israel Planas han informat a la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern que" el 'tècnic estrella' de la RFEDI "ha mort en la tarda d'aquest divendres, a les 16:00 hores (15: 00 GMT) ".

Les mateixes fonts havien indicat dijous que "durant el matí del dimecres 15 de març Israel Planas va patir un infart cerebral a casa de Barcelona" i que es trobava hospitalitzat.

Planas, de 41 anys, havia forjat l'equip estel·lar de la RFEDI, en el qual destaca Lucas Eguibar, diploma olímpic als Jocs de Sochi'14 (Rússia) i guanyador, la temporada 2014-15, de la Copa del Món de boardercross , competició en la qual explica dues victòries i sis podis.

Eguibar va guanyar diumenge la medalla de plata en aquesta disciplina, només una jornada abans de capturar una nova medalla d'aquest metall al costat de Regino -ceutí de la federació andalusa en la mateixa modalitat per equips.

El càntabre Laro Herrero, setè fa dos anys en els Mundials de Kreischberg (Àustria), també integra l'equip estrella de la federació que entrenava el mort Planas.