Tot a punt per a l'inici de la 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà des d'avui fins al diumenge 26. La cursa començarà, com és habitual els darrers anys, amb una etapa amb sortida i arribada a Calella. La Volta 2017 tindrà un recorregut de més de 1.110 quilòmetres repartits en sis etapes en línia i una contrarellotge per equips, una de les principals novetats d'aquesta edició. També s'hi ha inclòs 20 passos de muntanya, un de categoria especial, al qual se sumaran sis ports de primera, quatre de segona i nou de tercera.

El seguici de ciclistes també passaran per la Catalunya Central. El tercer dia, la jornada començarà a Mataró i finalitzarà a l'estació cerdana de la Molina, i passaran per Vic. L'endemà, el recorregut serà entre Llívia i Igualada i la meta serà a la capital de l'Anoia.

A la Molina, serà un final d'etapa que, juntament amb el port de Tortosa i Beseit, poden ser transcendentals a l'hora de poder decidir el guanyador de la Volta. El recorregut no passa pel massís de Beseit des del 1991.

Cartell de luxe

La cursa tindrà l'oportunitat de presenciar el primer duel del curs entre el vigent campió del Tour de França, Chris Froome (Sky), i el ciclista de l'estat espanyol Alberto Contador (Trek Segafredo), que posaran a prova el seu estat de forma.

La Volta 2017, que és la tercera carrera per etapes més antiga després del Tour de França i el Giro d'Itàlia, segueix cridant l'atenció dels pilots més destacats de l'actualitat ciclista mundial, però en l'edició d'enguany un dels grans absents serà el colombià Nairo Quintana (Movistar). Quintana és el vigent campió de la carrera i un dels ciclistes que ha començat amb un estat de forma excepcional la temporada, amb dos triomfs en la general de la Volta a la Comunitat Valenciana i la Tirrè Adriàtica.

Alejandro Valverde agafarà el relleu de Quintana com a líder de l'equip Movistar i presentarà candidatura per poder estar entre els pilots més ben classificats.

A la llista de favorits també hi haurà altres ciclistes notables com Julian Alaphilippe (Quick Step), que va quedar cinquè en la París-Niça, el seu company d'equip Dan Martin, vencedor de la Volta del 2013, i el rus Ilnur Zakarin (Katusha).