L'escorta bagenc Rafa Martínez continua fent història al València Basket. El jugador de Santpedor, que acaba de fer 35 anys, va poder celebrar amb un important triomf a la pista de l'Iberostar Tenerife (62-65) el seu partit número 500 amb la samarreta taronja en totes les competicions. Només té al davant Víctor Luengo (643), i ja fa temps que ha deixat enrere altres històrics de la Font de Sant Lluís, com Rodilla (434), Hopkins (285) o Berni Álvarez (274).

Rafa Martínez va contribuir amb 4 punts i un triple fonamental a la victòria de diumenge dels valencians, que, amb 17 victòries, han quedat a una del líder, Iberostar, el que, precisament, va batre.

El bagenc va arribar al conjunt de la ciutat del Túria l'any 2008, fa 8 temporades que hi és i ja és el màxim anotador xè de tots els temps, amb 4.830 punts. És el que més partits europeus ha disputat amb l'equip i màxim triplista de la història de l'entitat tant a l'ACB com en tornejos continentals.

Els 500 partits es desglossen de la següent manera: 320 en la lliga Endesa, 161 a Europa, 15 en Copa del Rei i 4 en Supercopa Endesa. Demà, el València Basket, que té Pedro Martínez d'entrenador, rep el Hapoel Jerusalem en el tercer i definitiu partit de semifinals de l'Eurocup. Rafa Martínez ha dit en relació amb aquest matx que «tenim la sort de poder jugar el desempat a la Fonteta, que va ser decisiva contra el Khimki». Ja és a la final l'Unicaja, que va eliminar el Lokomotiv Kuban.