La igualadina Sheila Avilés es va proclamar campiona de la cursa per muntanya Sierra Elvira, que va obrir el teló de la Copa d'Espa-nya de curses per muntanya a línia FEDME. La cursa organitzada pel Club d'Atletisme i Muntanya Atarfe deixa a Juan Javier Jiménez i Sheila Avilés com a líders de la Copa, en una temporada que es presenta amb moltes alternatives i que pot coronar joves valors que porten anys destacant en les categories de promoció.

Avilés va ser la més ràpida en la categoria femenina d'aquesta prova de 30 quilòmetres amb 2.000 metres de desnivell positiu. La igualadina es va imposar en una carrera molt tàctica dominada de principi a fi, i va certificar la seva victòria al destacar a partir de l'equador de la prova. Avilés va arribar a la meta d'Atarfe amb un temps de 3:18:21. Beatriz Real va ser segona i Eva Bernat va completar el podi. La propera cita de la Copa d'Espanya serà la marató de muntanya de Borriol (Castelló) del 2 d'abril, sobre un circuit de 42 quilòmetres amb 2.550 metres de desnivell positiu.