«He fet himnes per diferents clubs i la meva idea quan m'enfronto a una qüestió així és imbuir-me de l'entorn i del lloc». El músic, productor i compositor manresà Miquel Coll explica com serà el procés de creació del nou himne de l'ICL Manresa, que el club preveu estrenar la propera pretemporada com un dels primers actes de commemoració dels 20 anys del títol de lliga ACB.

Coll serà l'encarregat de posar lletra i música a l'himne que animarà la prèvia dels partits. La intenció és que sigui música que motivi els aficionats, que descrigui bé el sentiments que envolten el club, i que sigui participativa. I per compondre'l, Coll no estarà sol: comptarà amb el suport de la massa social i de membres del mateix club, que ajudaran a la composició a través de diverses reunions.

Un 'regal' de l'afició

«El que estem parlant amb el club i les penyes és intentar extreure els colors, els sentiments, les emocions, la manera de viure el Bàsquet Manresa. D'alguna manera ja és a l'aire, ja és existent, i el que hem de fer és extreure-ho. I la manera és amb la gent del club, amb les penyes, la gent que ve a seure aquí cada 15 dies. La idea és que l'himne me'l regali l'afició», explica Coll.

El procés de creació començarà amb trobades amb gent de l'entorn del club. Primer, els aficionats, amb qui el compositor es trobarà el proper 9 d'abril, abans del partit contra el València. «És el dia més important, quan podem aglutinar el màxim d'emocions, de paraules i de crits de guerra», assegura el compositor.

Després serà el torn dels dirigents, el personal del club, els membres de la plantilla i tota la gent que conegui o hagi viscut de prop la realitat del Bàsquet Manresa. Després del procés de creació, tocarà posar-hi veus, i en aquest moment la producció també tindrà l'ajuda dels aficionats. «Qualsevol persona que es vulgui implicar en el procés», conclou Miquel Coll.

Fill d'una família de músics

Miquel Coll ha estat compositor, arranjador, productor, baixista i guitarrista, entre d'altres. Fill d'una família de músics, ha treballat en bandes sonores de pel·lícules, com Zero, del manresà David Victori, i ha format part de bandes com Sherpah, Strombers o Projecte Bu, en què Coll era el guitar-rista i cantant.