El cor de Catalunya és segell de solidaritat». Sor Lucía Caram ha presentat així la quarta edició dels Batecs Solidaris, un cap de setmana que combina esport i solidaritat amb Ampans i la Fundació Rosa Oriol, amb el suport de l'Obra Social La Caixa.

Enguany, els beneficis es destinaran a dues causes: a la residència de la Fundació Rosa Oriol, on hi ha 19 persones sense sostre i en tenen més de 30 en llista d'espera, i al Programa Vida Saludable d'Ampans, que atén més de 2.000 persones. «Volem posar l'accent en les persones sense sostre, sense entorn familiar. Persones o famílies en aquesta situació», apuntava sor Lucía. «Canalitzar la gent de la residència, que trobin sortida: fer el pas cap a un pis o un entorn familiar».

Ampans, per la seva part, treballa per millorar la qualitat de vida de les persones ateses: el programa pretén fomentar estils de vida entre les persones amb discapacitat intel·lectual que contribueixin, de manera molt directa, al seu benestar i equilibri personal i emocional, i vetllar per la promoció de la salut i minimitzar les limitacions afegides per pèrdues funcionals o envelliment prematur.

Les instal·lacions del Club Tennis Manresa seran l'escenari, el dissabte 13 de maig, d'un torneig de pàdel en categoria masculina, femenina i infantil. I l'endemà, al Parc de l'Agulla se celebraran diferents curses: una de 10 km, una caminada de 5 km i curses infantils. Tot organitzat amb l'ajuda del Club Running Ríos, l'Agència Co i el Consell Esportiu del Bages.

La intencio és superar els 1.000 participants i les 1.300 samarretes venudes de l'any passat. I Sor Lucía vol superar el seu rendimient: «caminaré més ràpid perquè he deixat uns quants quilos pel camí». A més, va reptar Sebastià Catllà, president d'Ampans: «sor Lucía m'havia dit que corrés al seu costat. Intentaré seguir-la».

Aquesta comunió entre les cares visibles de la Fundació Rosa Oriol i d'Ampans la va destacar Jaume Masana, de CaixaBank: «No ho veig a cap altre lloc». I va destacar: «els usuaris d'Ampans fan de voluntaris, és espectacular». Masana va apuntar que en els quatre anys de Batecs Solidaris, CaixaBank ha donat un total de 40.000 euros.