La pluja que va caure en el circuit de Losail a Qatar no va esgar-rar la bona actuació del pilot català de Movistar Yamaha, Maverick Viñales, que va complir els pronòstics que l'assenyalaven com a principal favorit per endur-se el primer Gran Premi de la temporada. Viñales va aconseguir la seva primera victòria a bord de la Yamaha YZRM1 i la segona en la seva carrera esportiva a la categoria reina després de la de Silverstone (Anglaterra) l'any passat.

En les anteriors curses no havia aparegut la pluja però amb la de Moto GP la precipitació va fer endarrerir fins a dues vegades l'inici de la prova. Finalment, es va poder dur a terme la cursa però van suprimir dues voltes, tot i que alguns pilots no estaven gaire satisfets amb la decisió de l'organització, ja que el revolt catorze i algun altre estaven massa humits per rodar amb pneumàtics llisos.

Ja amb les motos en marxa, Viñales va sortir malament i Andrea Iannone (Suzuki GSX-RR) va aprofitar l'avinentesa per col·locar-se líder. Però el debutant francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) va sorprendre tothom i va encapçalar la cursa abans de finalitzar la primera volta. Però el francès va caure i Dovizioso, Màrquez, Iannone, Viñales i Rossi ocupaven les primeres places.

Márquez no va poder aguantar el ritme i primer Viñales i després Rossi el van acabar superant, tot i que les diferències entre ells no van arribar en cap moment al segon i mig. Però, finalment, Viñales va saber executar un bon pilotatge i consolidar la victòria davant de Dovizioso i Rossi.

Márquez va acabar la carrera en quarta posició davant del seu company de Repsol Honda Dani Pedrosa i d'Aleix Espargaró (Aprilia Racing). Alex Rins (Suzuki Ecstar) va ocupar la novena posició i Jorge Lorenzo (Ducati Team) va finalitzar desè. Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP16) va ser tretzè, Esteve Tito Rabat (Honda RC 213 V), quinzè i Pol Espargaró (KTM RC 16), setzè.

Morbidelli i Mir, amb bon peu

En Moto2, Morbidelli no va fallar i va imposar amb claredat el seu domini en aquesta prova. El seu company d'equip, Àlex Márquez va quedar cinquè darrere de Luthi (CarXpert Interwetten), Nakagami (Honda Team) i Oliveira (Red Bull KTM).

I en Moto3, el mallorquí Joan Mir, de només 19 anys, va assolir la primera posició del GP. Al podi el va acompanyar l'anglès John McPhee (Honda) i Jorge Martín (Honda).