Ferrari torna amb força. Sebastian Vettel, tetracampió del món, es va erigir com a vencedor al Gran Premi d'Austràlia, cursa que obria la temporada del Campionat Mundial de Fórmula 1.

El pilot alemany va superar, gràcies a l'estratègia del seu equip i a una errònia decisió de Mercedes, el gran favorit i vigent campió Lewis Hamilton. De fet, Hamilton va patir, fins i tot, per mantenir el segon lloc davant el seu nou company d'equip, el finès Valtteri Bottas que es va mostrar més ràpid que el britànic al final de cursa.

Pel que fa als espanyols, Carlos Sainz va acabar vuitè al davant del seu company a Toro Rosso Daniil Kvyat, a qui va haver de deixar passar per decisions d'equip, però que finalment va avançar pels seus problemes mecànics. L'altra cara de la moneda va ser per a Fernando Alonso que després de resistir durant bona part de la cursa a la zona de punts, veia com a tres voltes pel final, es trencava la suspensió del seu Mclaren

També va ser perjudicat per la mecànica l'ídol local, Daniel Ricciardo, penalitzat amb cinc posicions a la sortida per canviar la caixa de canvis. A l'australià se li va parar el cotxe a la volta de reconeixement i només va durar 25 voltes en cursa.

El pilot de Ferrarim que va gua-nyar un any i mig després del seu darrer triomf, va assegurar que l'equip estava allà «per lluitar» després d'un «hivern difícil i «una carrera increïble». Vettel reconeixia des del podi de Melbourne que va ser «una sort» que Hamilton trobés trànsit en la sortida del canvi de pneumàtics i això va permetre, en part, la seva victòria.

Tot i això, l'alemany es mostrava prudent. «Tenim molt camí per endavant, ara sóc molt feliç». El pilot confessava que no estava content amb la seva sortida, ja que es va sentir massa nerviós.

Fernando Alonso també va parlar després de la seva retirada tres voltes abans del final. «La suspensió s'ha trencat, estàvem a prop d'acabar però el cotxe no ha aguantat». L'espanyol, que havia circulat a la zona de punts fins a les darreres voltes, es va veure superat pel francès Ocon i el danès Hulkenberg al mateix temps.

Per la seva banda, l'altre pilot espanyol afirmava que «vuitè no està gens malament per començar l'any». Però lamentava que l'estratègia de l'equip no li hagués permès apropar-se més al setè lloc de Sergio Pérez.

Així, la temporada comença d'una manera inesperada. La pròxima cita serà a la Xina el 9 d'abril.