El Barça és el club de futbol preferit dels catalans, segons desvela el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). L'estudi, corresponent al primer trimestre del 2017, explica que el 77,5% dels enquestats senten simpatia pel club blaugrana, molt per davant del Reial Madrid (10%) i de l'Espanyol (3,6%), segon i tercer en aquesta classificació.

Després de conèixer les dades, l'Espanyol va piular una resposta amb humor al seu compte oficial de Twitter: «Escoltin! No cal cap enquesta per saber que de tots els 3% que hi ha a Catalunya els pericos som el més digne!»

L'estudi també assegura que els aficionats més independentistes són els del Barça: el 59,9% votarien a favor de la independència; el 39,5% dels seguidors de l'Espanyol també hi votarien; i només el 8,3% dels catalans madridistes són favorables a la independència.

D'altra banda, el 54,9% dels catalans se sent molt o bastant orgullós de la selecció espanyola de futbol quan té una bona actuació. Una xifra que augmenta fins al 67,2% quan es pregunta per l'orgull d'una bona actuació de la selecció catalana.