El Barcelona Lassa visita demà la complicada pista de l'Herbalife Gran Canària (19:00 hores) després d'una bona ratxa de resultats, en els quals sembla que ha pres embranzida amb tres victòries seguides, i intentarà afermar-se en el bon camí.

El partit arriba després d'una última victòria a l'Eurolliga al Palau contra el Maccabi (76-71), xoc en el qual els blaugranes es van acomiadar de la seva afició al torneig continental, ja que han quedat eliminats, en espera d'un últim partit sense rellevància a Turquia.

Superat el tràngol de l'Eurolliga, on el Barcelona ni s'ha trobat còmode ni ha sabut desplegar el bàsquet que se li suposa que atresora l'equip de Georgios Bartzokas, el Barça entra de ple ja a l'ACB, en què gairebé ha completat els deures per entrar a la fase final, encara que està en una cinquena posició a falta de vuit jornades per al final sense un objectiu complert.

Empatat a victòries (17) amb el Madrid, Baskonia i Gran Canària, tot aquest grup té a un triomf els dos equips que comanden l'ACB: el València i el Tenerife.

El Barcelona s'enfronta demà a un equip que ha estat molt incòmode els últims anys, i encara que l'última visita a Gran Canària la va saldar amb una victòria, el Barça va patir la patacada de l'inici de temporada quan va perdre la final de la Supercopa d'Espanya, amb un resultat desfavorable molt inflat (79-59).

Al partit de Lliga, al Palau, els de Bartzokas van treure el xoc contra el rival insular per un sol punt, en un de tants partits en què el Barcelona ha arribat esgotat fins al final, encara que en aquest cas va saber resoldre-ho a favor seu.

Per al partit contra el Maccabi, Bartzokas no va poder comptar amb Ribas, Shane Lawal, Justin Doellman i Vitor Faverani, jugadors que continuaran al dic sec.

Amb l'alliberament que ha suposat acabar amb la seva participació a l'Eurolliga, a falta d'una irrellevant jornada, el Barcelona espera trobar el seu millor moment a partir d'ara, encara que per a això haurà de recuperar jugadors que en aquests moments estan molt lluny dels seus millors minuts, com és el cas del base Tyrese Rice, empetitit des de fa setmanes.

Aquest serà el vint-i-sisè partit del Barcelona a la pista de l'Herbalife Gran Canària, amb un lleuger avantatge en victòries blaugranes (13-12), fet que revela la dificultat que sempre ha trobat a la pista insular.

Si Juan Carlos Navarro disputa el partit, podria aconseguir la vuitena posició de més minuts disputats a l'ACB, ja que ara amb 15.515 només està a catorze de José Ángel Arcega (CAI Saragossa).