Parlen d'«il·lusió», de «ganes» de fer-ho bé. «Sabem que si guanyem estem al play-off», afirma contundent la capital del Cadí la Seu, Tània Pérez. Toquen de peus a terra les jugadores i el tècnic d'un club per al qual seria «un èxit» aconseguir el bitllet per poder lluitar pel títol de la màxima divisió del bàsquet femení espa-nyol. «Sabem el que ens hi juguem», diu Georgina Bahí, una de les referències en el joc interior de l'equip. En el mateix sentit s'expressa el tècnic, Joan Carles Pié: «no és un partit més, és el partit».

Després d'una temporada que va costar d'arrencar i d'una segona volta força rodona, el Cadí arriba a la darrera jornada de la lliga regular amb totes les opcions de quedar entre les sis primeres places que donen dret a somniar. «És una sort poder dependre de nosaltres mateixes», sentencia la combo Andrea Vilaró. Si el Cadí venç demà (Palau Municipal d'Esports de la Seu, 19 hores) el Pajariel Bembibre lleonès, estarà classificat. Si perd, també pot assolir el passi, però dependrà d'altres resultats en una jornada amb horaris unificats.

Ni el club, ni el tècnic, ni les basquetbolistes volen pensar en haver d'esperar què fan la resta d'equips. L'any passat, quan el títol sols se'l jugaven quatre conjunts, les urgellenques ja van quedar fora de retruc. Aquesta temporada no en volen ni sentir-ne a parlar malgrat que classificar-se no era l'objectiu inicial. «Si no entréssim seria un drama? No. Si hi entrem? És una il·lusió, un èxit». Són paraules del vicepresident esportiu de l'entitat, del Sedis Cadí, Pep Ribes. «Com a club som molt conscients de qui som», afirma.

I també té clar què és el Cadí la Seu: «És un equip. No hi ha la típica estrella». Tania Pérez, Georgina Bahí, Belén Arrojo o Andrea Vilaró en són un clar exponent. Quatre de les integrants de la columna vertebral d'una formació que acaba la lliga molt compactada. «L'equip ha tingut alt i baixos, però en els moments que més ho hem necessitat hem tirat endavant», remarca Arrojo. El sentiment és compartit. «Hem anat a més», diu Vilaró, i Bahí hi afegeix que «aquesta segona volta hem aconseguit ser més regulars».

Mantenir el propi estil

Per vèncer el Bembibre i aconseguir el bitllet d'accés al play-off tothom té clar que han de ser el Cadí de veritat. Mantenir l'estil. Pié recorda que l'equip castellà «té bones peces, amb un joc interior potent i un joc exterior perillós». De fet, en el partit de la primera volta les lleoneses van vèncer (78-68). Ara no es juguen res, fet que pot ser una arma de doble tall. Bahí i Pérez destaquen el fet que «hem d'estar concentrades».

La pivot té clar que toca «fer el nostre joc tant en atac com en defensa». Totes volen donar el màxim. «No t'enganyaré, estem a la recta final de la temporada i els nostres cossos ho noten», diu Arrojo. «Intentarem oblidar-nos del cansament», diu Pérez després d'una setmana amb què jugadores importants com Tirera Meiya o Svenja Brunckhorst han patit molèsties. Però jugant davant l'afició i lluitant pel bitllet que obre les portes al camí cap al títol no s'hi valen excuses. Com diu Vilaró, «si aconseguim entrar al play-off viurem el somni i lluitarem partit a partit».