Clara Rivera, una santvicentina de 16 anys que estudia primer de batxillerat a l´IES Castellet, és una de les joves jugadores amb més talent de les comarques centrals. Aquest febrer va prendre part en el campionat d´Espanya sub-17 per autonomies, que es va fer als pavellons de Cornellà, Esplugues i Castelldefels. Rivera, juntament amb la també santvicentina Laia Beltran i la tècnica bagenca Clàudia Pons, va aconseguir arribar fins a les semifinals, on va caure per 2-3 davant Castella-la Manxa.

Quan et vas iniciar en món del futbol sala?

Vaig començar a practicar futbol sala quan tenia tres anys i mig. Abans hi jugava a casa amb el meu avi i el meu pare, però van ser els amics els que em van recomanar que m´apuntés al Futsal Vicentí.

I allà t´hi vas estar fins als 13 anys, quan vas marxar a Olesa. Quins van ser els motius del canvi de club?

El motiu va ser que ja no podia seguir jugant en un equip mixt, i havia de fer el salt a un de femení. A Sant Vicenç no en tenien, i vaig anar a fer proves a Manresa i a Olesa. Al final em vaig decantar pel segon, ja que em va agradar molt l´ambient i les noves companyes em van acollir bé. A més, tenia ganes d´enfrontar-me a les meves amigues, que van anar al conjunt manresà.

Un curs després et vas incorporar al Penya Esplugues...

Sí, després que ens hi enfrontéssim amb l´Olesa, el seu tècnic va parlar amb el meu pare i ens va proposar d´anar a jugar allà. Em van convèncer de seguida, ja que no volia deixar passar l´opció d´anar a un equip de més nivell.

I aquest estiu vas fer el darrer canvi de club i vas anar a l´EF Jordi Torras...

L´entrenador que tenia a l´Esplugues va anar cap allà i moltes jugadores el vam seguir.

Com us va la temporada?

Prou bé, amb l´equip juvenil-cadet anem primeres amb cert avantatge, i si aquest cap de setmana guanyem, ens proclamarem campiones. A més, també jugo habitualment amb el sènior, amb el qual anem segones.

Quines són les principals diferències entre el joc a les categories juvenil-cadet i sènior?

Hi ha molta diferència, les sènior són jugadores amb més cos i més fortes. Allà has de lluitar per cada pilota amb confiança, si no pots prendre mal.

Com són les vostres sessions d´entrenament?

Els equips juvenil-cadet i sènior ens exercitem junts durant dos dies a la setmana en sessions d´una hora com a mínim.

Aquest febrer vas prendre part en l´estatal sub-17 per autonomies. T´ho esperaves?

Al principi, quan em van cridar per la preselecció, no estava gaire convençuda, però a mesura que anaven passant els entrenaments i veia el nivell de les altres noies vaig agafar més confiança.

Allà vas tenir com a tècnica la bagenca Clàudia Pons. Com la valores com a entrenadora?

Va ser una gran tècnica, ens donava molt suport. Tècnicament és molt bona, i gràcies a això vaig aprendre´n molt, com també ho he fet dels altres tècnics que he tingut tots aquests anys.

Quin és el teu punt fort com a jugadora? I el teu punt dèbil?

Crec que la tècnica i la visió de joc són els meus punts forts. A més, sóc polivalent i m´adapto a gairebé totes les posicions, tot i que la meva preferida és la d´ala. En canvi, crec que em falta intensitat, tot i que cada cop milloro més en aquest aspecte.

Quins objectius tens de cara al proper curs?

La intenció de l´any que ve és quedar-me al Jordi Torras, on estic molt a gust. Si no passa res estrany i pugem, el repte és fer un bon paper a Divisió d´Honor i especialment davant l´Esplugues, als quals tinc ganes d´enfrontar-me.

Tens algun referent?

M´agrada molt el manresà Carles Corvo, vaig anar al seu campus a Monistrol. Allà em va donar ànims per seguir treballant, i encara mantenim el contacte.