L'Espanyol rep el Betis, després de la parada de Lliga, disposat a esprémer al màxim el seu rendiment per acabar tan bé com es pugui la temporada, sense obsessionar-se amb els llocs europeus de la classificació, però tampoc sense frenar el somni europeu de l'afició 'perica'.

El conjunt català està ara mateix a quatre punts de la setena plaça, que donaria accés a Europa, encara que el vestidor sap que fer-se fort a casa és essencial al tram final del campionat. Un triomf seria la millor carta de presentació per a l'últim esforç de la campanya.

De tota manera, els compromisos internacionals han deixat minvat l'equip de l'entrenador Quique Sánchez Flores. L'extrem paraguaià Hernán Pérez, el central mexicà Diego Reyes i el davanter equatorià Felipe Caicedo han disputat partits amb les seves seleccions i acumulen més desgast físic.

En aquest sentit, Hernán Pérez ha estat descartat, mentre que Caicedo i Diego Reyes, que s'ha sumat una mica més tard a l'entrenament amb la resta dels seus companys, sí que han entrat en la convocatòria per a aquesta jornada. El cos tècnic estarà pendent de les seves sensacions fins que arribi l'hora del partit.

D'una altra banda, el preparador madrileny no podrà alinear al migcampista Marc Roca, sancionat amb el filial, pel que haurà de complir el càstig aquesta jornada, ni tampoc al central costa-riqueny Oscar Duarte. El defensa ha dit adéu a la temporada per un trencament en el lligament encreuat del genoll.

El porter del filial Andrés també és baixa. Quique Sánchez Flores, d'una altra banda, recupera a l'extrem argentí Pablo Piatti, que torna després de sanció, al porter Roberto Jiménez i al mitjà José Antonio Reyes. Tots dos estaven lesionats la setmana passada. El defensa Rubén Duarte, descartat per decisió tècnica, torna.

De la seva banda, els de Víctor Sánchez vénen de guanyar a Osasuna a casa (2-0) i de certificar virtualment la seva permanència a Primera, pel que afronten el compromís de 'Cornellà' sense urgències i amb l'objectiu d'encadenar per primera vegada dos triomfs consecutius i acostar-se al tram final de la Lliga als seus objectius.

Alineacions probables:

Espanyol: Diego López; Javi López, David López, Diego Reyes, Aarón; Javi Fuego, Víctor Sánchez; Jurado, Álvaro, Piatti i Gerard Moreno.

Betis: Adam; Rafa Navarro, Bruno, Pezzella, Tosca, Durmisi; Rubén Pardo, Brasanac, Dani Ceballos; Tonny Sanabria i Rubén Castro.

Àrbitre: González González (Comitè Castellanolleonès).

Campo: Cornellà-El Prat.

Hora: 20.45.

---------------------------------------------------------------

Llocs: Espanyol (9o. 40 punts). Betis (13o. 31 punts).

La clau: L'ambició de l'Espanyol per arribar a les metes europees en aquesta recta final de Lliga contra un Betis que, sobre el paper, no es juga res.

La dada: L'Espanyol està a quatre punts de la setena plaça, que donaria accés a Europa.

El Real Betis només ha guanyat nou dels 52 partits de Lliga en el camp de l'Espanyol, l'últim la temporada passada (0-3).

La frase: Víctor Sánchez: "A dia d'avui som millor equip que el Betis i hem de portar la iniciativa".

L'entorn: L'Espanyol espera una gran entrada d'aficionats visitants, com sol ser habitual davant del Betis, que jugarà en un 'dels seus' camps, acompanyat per milers de seguidors de la seva fidel infanteria de la 'novena província'.