El FC Barcelona va mostrar ahir la seva «sorpresa» i «indignació» per la sanció de quatre partits que la comissió disciplinària de la FIFA va imposar dimarts a Leo Messi i que ja no li va permetre disputar el partit de classificació per al mundial entre Bolívia i el combinat albiceleste, que els andins van guanyar per 2-0. A través d'un comunicat, el Barça considera la sanció, imposada per haver insultat un àrbitre assistent en el partit davant de Xile, d'«injusta i totalment desproporcionada», i va «reiterar el suport a Leo Messi, esportista exemplar per la seva conducta dins i fora dels terrenys de joc».

Classificació complicada

La derrota argentina complica les aspiracions del combinat d'Edgardo Bauza de classificar-se per al mundial de Rússia. Els argentins són ara cinquens, una posició en la qual hauria de disputar una eliminatòria de repesca. A més, si no prospera la reclamació per la sanció a Messi, l'estrella no podrà jugar els propers tres partits, al camp d'Uruguai i a casa contra Veneçuela i Perú, davant de les quals el combinat es jugarà les seves possibilitats de ser al mundial.

Ara per ara, la Brasil de Neymar és la que ho té tot de cara per arribar al campionat, ja que té 11 punts de diferència respecte del cinquè classificat, Argentina, quan només en queden quatre per disputar. El combinat de Tite va derrotar Paraguai per 3-0, amb gols de Marcelo, Neymar i Coutinho, i ara té un total de 33 punts. La gran lluita per les següents posicions serà per a Colòmbia (24 punts), Uruguai i Xile (23), Argentina (22), Equador (20), i encara tenen possibilitats, tot i que llunyanes, Perú i Paraguai (18).

En cas que el combinat argentí no es pogués classificar per al mundial, seria la seva primera absència des del 1970 i, el que és pitjor, es volatilitzaria l'última esperança que hi ha que Messi aconsegueixi un títol de la Copa del Món, quan ja té 31 anys.