El jugador de bàsquet Andrés Nocioni, actualment a les files del Real Madrid i que la temporada 2000-2001 va jugar al Bàsquet Manresa, ha anunciat que es retirarà de l'esport professional a finals d'aquesta temporada. Així ho ha anunciat el propi jugador en una carta que ha compartit amb els seus seguidors a la xarxa social Twitter. L'adéu públic es farà aquest dimarts a la llotja d'honor del Santiago Bernabéu en un acte en el que participaran els seus companys blancs i el president del club Florentino Pérez.

Nocioni, de 37 anys, ha assenyalat que 'després de tantes batalles' ha decidit 'deixar de rebentar l'ampolla contra el terra' cada cop que el substitueixen, tot 'mullant companys, assistents i públic de les primeres files'. 'He decidit madurar, senyors', continua el també exjugador dels Chicago Bulls abans de dir que 'me n'he cansat de discutir amb els àrbitres per faltes que mai sabrem si eren errònies. No vull que em marquin més faltes tècniques ni tampoc tornar a pagar gimnasos o sopars d'equip a compte de les meves multes', ironitza.

En el seu text de comiat, Nocioni afirma que prefereix plegar veles quan encara es troba al seu nivell més alt i fa un balanç positiu de la seva carrera, a més d'agrair el suport rebut de part de la seva esposa i la seva família.

Pas pel Congost

Nascut l'any 1979, Andrés Nocioni va jugar al Bàsquet Manresa la temporada 2000-2001, en qualitat de cedit pel TAU Ceràmica. Després d'un breu pas per l'aleshores Minorisa.net Manresa de la LEB, l'argentí va posar rumb a Vitòria, on s'hi va estar fins el 2004.

Aquell any va fer el salt a la NBA, on va entrar a les files dels Chicago Bulls (2004-2009). A la lliga nord-americana també va jugar als Sacramento Kings (20098-2010) i als Philadelphia 76ers (2010-2012). De tornada a Europa, Nocioni va jugar al Baskonia fins el 2014, quan va fitxar pel Real Madrid, equip en el que posarà punt i final a la seva carrera.

Al llarg de la seva carrera, el 'Chapu', com se'l coneix, també va jugar amb la selecció argentina de bàsquet, amb la qual va guanyar una medalla d'or als Jocs Olímpics d'Atenes 2004 i una de bronze als de Pequín del 2008.