El corredor català David de la Cruz (Quick-Step Floors) s'ha imposat amb una exhibició a la tercera etapa de la Volta al País Basci s'ha enfilat al liderat de la cursa.

De la Cruz ha forjat la seva espectacular victòria en un contraatac al francès Mikael Cherel (AG2R) en la pujada a l'últim dels sis alts de l'etapa, el de Mendizorrotz, de Tercera i amb el cim a 10 kms. de meta. Aquest accelerada ha deixat sol el català al capdavant.

Per darrere en aquesta última pujada hi ha hagut molta baralla i han aparegut diversos dels principals favorits a la victòria final, el colombià Sergio Luis Henao (Sky) o l'espanyol Ion Izagirre (Bahrain) entre ells.

Però el de Sabadell, guanyador també a l'Alt del Naranco l'any passat a una Vuelta a a la qual va ser líder un dia, ha aguantat en l'ascensió i també en el descens, en què fins als últims metres al Boulevard donostiarra sempre ha donat la sensació de que el caçarien.

Segon i tercer, liderant el grup de favorits, a tres segons de De la Cruz, han arribat l'australià Jay McCarthy (Bora) i el polonès Michal Kwiatkowski (Sky).

En aquest grup, de 41 corredors, han entrat els grans candidats a la victòria. Entre d'altres, Alejandro Valverde (Movistar), que va punxar a 22 kms. de meta i tot i així va ser quart en meta, Alberto Contador (Trek-Segafredo), Izagirre i Hainaut.

Demà, dijous, la quarta etapa porta als corredors des de Sant Sebastià a Bilbao a través d'un recorregut de 174,1 km. amb dos alts puntuables, tots dos de Segona categoria. El més rellevant el del Viver (2a; 5,6 kms. Al 8,2 per cent de desnivell), situat a només 14 kms. de meta. Abans, al km.110, l'Alt de Sollube (2a; 5,2 a 8,15).