El Reial Madrid, sense cap dels components de la seva davantera, la BBC, Bale, Benzema i Cristiano, a l'equip va derrotar el Leganés per 2-4 i va mantenir els dos punts d'avantatge, amb un partit menys, a la classificació respecte del Barça. Tot i que els blancs no van fer un gran partit, van dominar-lo en tot moment, amb un Morata estel·lar, i només van patir en el tram final de la primera part, quan el Leganés va estar a punt de remuntar un 0-3.

Així, al quart d'hora de joc es va avançar el conjunt blanc amb una acció de Marco Asensio per l'esquerra que va rematar a porteria buida James Rodríguez. Els locals es van descentrar i van rebre dos gols més a continuació, el primer aconseguit per Morata, de cap, i el segon, pel mateix jugador, després d'una assistència de Kovacic, A més, abans Danilo havia estavellat una pilota al pal. Semblava que tot estava decidit, però en dos minuts va reaccionar el Leganés, amb gols de Gabriel i Luciano.

Els locals podrien haver aprofitat l'avinentesa per pressionar els blancs, però van veure com al minut tres, Morata feia el 2-4 en col·laboració amb Mantovani i el partit va perdre tot el seu interès fins al final.