La selecció catalana masculina mini, amb el jugador del Bàsquet Manresa 2015 Ferran Torreblanca a les seves files, va superar de forma contundent Galícia (30-80) en la primera jornada del campionat d'Espanya per autonomies, que es va celebrar ahir al pavelló Parque de la localitat andalusa de San Fernando.

Els catalans van ser molt superiors al seu rival ja des del primer període, on van agafar dotze punts de marge (10-22). En el segon van ampliar la renda fins als 22 (17-39), i en el tercer fins als 32, per arribar a la mitja part de l'enfrontament amb un clar 24-56 (en aquests campionats els duels s'estructuren en dues parts de tres períodes). En la represa, els nois dirigits per Josep Maria Planas van anar per feina i van tancar el marcador per endur-se la victòria. El proper partit del combinat català serà avui a les 15.30 hores davant Andalusia, mentre que demà s'enfrontarà a Euskadi (9.30 h) i Castella i Lleó (17.30 h).

D'altra banda, el conjunt femení també va tenir un debut molt plàcid i va vèncer Astúries per 20-70. Les noies entrenades per Enric González van tancar el marcador en el cinquè període, i avui jugaran contra les Illes Balears (11.30 hores) i la Comunitat Valenciana (19.30 h).