El manacorí Rafael Nadal va acabar ahir amb la resistència de l'argentí Diego Schwartzman, a qui va derrotar per un doble 6-4, i va aconseguir la classificació per a les semifinals del Masters 1.000 de Montecarlo, on s'enfrontarà al belga David Goffin, botxí del serbi Novak Djokovic.

Nou vegades guanyador del torneig i vigent campió, Nadal no faltarà a la cita amb les semifinals, però va haver de treballar de valent davant un adversari lluitador, que a vegades va semblar al marge del partit i en altres amb un gran encert i inspiració.

El rival de Nadal serà el belga David Goffin, número 13 del món, que va derrotar Djokovic per primer cop, en el sisè enfrontament entre tots dos. Ho va aconseguir a la cinquena pilota de partit (6-2, 3-6 i 7-5) i va assolir la seva tercera semifinal en un Masters 1.000.

En l'altra semifinal hi haurà un català, Albert Ramos, botxí dijous del britànic Andy Murray, número 1 del món, i que ahir va derrotar el croat Marin Cilic per 6-2, 6-7 i 6-2. El tennista mataroní lluitarà avui amb Lucas Pouille per classificar-se per primer cop per a la final d'un Masters 1.000. El francès va superar l'uruguaià Pablo Cuevas per 6-0, 3-6 i 7-5 en gairebé dues hores de joc.