L'argentí Leo Messi, amb dos gols, l'últim en el temps afegit, va guiar al Barcelona per oblidar les penes europees amb la victòria en el clàssic davant el Reial Madrid (2-3) després de remuntar un gol advers, la qual cosa li permet sortir del Santiago Bernabéu com a líder de LaLiga Santander.

L'argentí va ser el factor determinant. Feia sis clàssics que no marcava i va tornar a aparèixer quan semblava que el Reial Madrid havia salvat in extremis un empat que li venia bé en la lluita pel títol.

El brasiler Casemiro va inaugurar el marcador als 28 minuts en aprofitar un rebuig del pal a rematada de Sergio Ramos, però el Barcelona va remuntar amb dos magnífics dianes. Leo Messi, que havia rebut un cop de Marcelo abans i jugava amb una cotó en la boca, va exercir de líder.

L'argentí va igualar el duel poca després de la mitja hora (m.33) i, després que els dos porter es convertissin en protagonistes, el croat Ivan Rakitic va signar el segon gol al 73 amb un tret col·locat des de fora de l'àrea.

Va perdre el Reial Madrid a Sergio Ramos per vermella directa per una dura acció sobre Messi. Semblava que ho tenia tot perdut, però els blancs no es van rendir i el colombià James Rodríguez, que acabava de substituir al francès Karim Benzema va signar el 2-2, era en el minut 86.

Va ser ambiciós l'equip de Zinedine Zidane i no va descartar anar a per la victòria, però el que es va trobar amb Barcelona que, com no, encapçalava Messi.

El Barcelona se'n va líder de Madrid i amb la moral recuperada després de la garrotada europea. Tots dos equips estan empatats a punts, encara que al Real li queda pendent el partit ajornat enfront del Celta a Vigo.