La roba i la pell amarada de fang. L'Oller del Mas ha sigut l'escenari durant aquest cap de setmana de Xletix Challenge i Muddy Angel Run. Segons l'organització de l'esdeveniment, unes 4.600 persones han corregut, o caminat, entre boscos, vinyes i oliveres superant tot tipus d'obstacles, amb el fang i l'aigua com a veritables protagonistes i amb la muntanya de Montserrat com a teló de fons.

Dissabte la prova estava oberta a tots els públics i el recorregut a escollir variava entre els 6, 12 i 18 quilòmetres però diumenge, en la primera edició de la Muddy Angel Run, només hi han pogut participar les dones.

La distància es va reduir a 6 quilòmetres, i han provat l'experiència unes 2.500 corredores de totes les edats. El públic que ha decidit desplaçar-se fins a l'Oller del Mas i anar superant una a una els reptes plantejats, ha sigut molt heterogeni. S'han pogut veure persones més preparades i entrenades per aquests tipus de proves, companyes de feina, amigues disfressades, i grups formats per membres de la família. Això sí, la rivalitat no ha existit. L'objectiu únicament era travessar la línia de meta, sense que el temps importés.

També s'han vist persones vingudes de molts indrets d'Europa expressament per superar aquest seguit d'obstacles.

La cursa ha engegat el tret de sortida a les 10 del matí amb una primera onada de corredors. I cada 30 minuts, anaven sortint successivament fins a 1/2 de 2, que iniciaven la cursa els últims equips participants. A l'àrea Base on tenia lloc la sortida, un equip d'animació feia l'escalfament a cada onada de participants.

Dels 30 obstacles, 5 estaven situats al voltant l'àrea base i això ha permès a familiars, amics i acompanyants immortalitzar als seus mentre superaven els diferents obstacles.

Els obstacles s'han repartit a dins del castell de l'Oller del Mas i a la zona del voltant. Algunes de les proves a passar si es volia arribar a la línia de meta van ser: passar per un tobogan que donava a un llac, una prova on s'havia d'arrossegar-se entre el fang, i parets de fusta a superar, entre d'altres. Una de les més destacades va ser un obstacle de gel situat al pati del castell que va permetre a les participants gaudir de la màgia d'un castell medieval mentre superaven la prova.