La primera jornada trofeu Comte de Godó va viure ahir la primera victòria dels catalans Marcel Granollers i Albert Montañés, a més del murcià Nicolás Almagro. Dels onze tennistes estatals que participen enguany al torneig, cinc van debutar ahir, i dos d'ells van sortir derrotats de la jornada.

Un dels que va perdre va ser Tommy Robredo, campió el 2004, i que participava en aquest Godó convidat per l'organització. L'olotí no va tenir cap possibilitat de troimf davant del japonès Yuichi Sugita (6-4 i 6-3). També va caure Guillermo García-López, que va cedir davant Montañés (6-4 i 6-4), en el duel fratricida de la jornada. Montañés, que ahir va anunciar que es retira després d'aquest Godó, s'enfrontarà en segona ronda també a Feliciano López.

Granollers es va imposar al tunisià Malek Jaziri, per 7-6 i 6-3, i va trencar un ratxa de cinc tornejos caient en primera ronda. I Almagro es va desfer del canadenc Steven Diez, per 6-3 i 6-4, i es va treure l'espina de l'any passat, quan va caure en el debut del torneig contra el georgià Gabashvili.

D'altra banda, avui entren en competició l'alacantí David Fer-rer, quatre vegades finalista a Barcelona i tretzè cap de sèrie del torneig, i l'asturià Pablo Carreño, setè favorit.

Encara espera el seu torn el manacorí Rafael Nadal, que aquesta setmana defensarà el títol a Barcelona després de guanyar per desè cop a Montecarlo. El balear va explicar que el seu objectiu és «mantenir un nivell alt, sense lesions» fins a final de temporada. «A partir d'aquí, hi haurà dies millors i pitjors, però necessito estar sa, és vital. Sense això no hi ha res positiu», va explicar Nadal, que va afegir que ha fet «un gran inici de temporada, he tingut possibilitats de guanyar en tot els tornejos que he disputat».