Dos il·lustres del Trofeu Comte de Godó, l'alacantí David Ferrer i el murcià Nicolás Almagro, es van acomiadar ahir del torneig, que es disputa durant tota aquesta setmana a l'RCT Barcelona-1899 i en el qual també va perdre el català Marcel Granollers.

Ferrer, finalista quatre vegades en terra a la capital catalana i tretzè cap de sèrie en aquesta edició, va caure ahir en el seu debut contra el sud-africà Kevin Anderson, que el va derrotar en poc més d'una hora (3-6 i 4-6). Als 35 anys, l'ex- top ten espanyol ha descendit fins al lloc 32 del rànquing mundial. Condicionat pels seus problemes físics, només ha guanyat tres partits aquest any, en què ha caigut a les primeres de canvi en set tornejos.

El debut del campió

Anderson, 66è de la classificació ATP, encara havia guanyat menys partits -només dos- que Ferrer. La seva tercera victòria de l'any probablement li serveixi al sud-africà per mesurar-se a vuitens de final al nou vegades guanyador del Godó, Rafael Nadal. Però abans d'enfrontar-se demà a Anderson, Nadal haurà de derrotar avui en el seu debut al brasiler Rogerio Dutra Silva, que ahir es va desfer amb molta facilitat (6-1 i 6-1) de l'argentí Renzo Oliva, en primera ronda. També es va quedar fora del Godó 2017 Nicolás Almagro, finalista el 2013, i semifinalista tres vegades, i que ahir va tenir un dur escull que no va poder superar, Alexander Zverev, vuitè cap de sèrie, 21 del rànquing mundial, i un dels joves talents del circuit. També es va acomiadar del Godó Marcel Granollers, derrotat en l'últim partit de la jornada pel francès Benoit Paire (6-3 i 7-6). El barceloní va tenir 6-5 en el tie-break per forçar el tercer set, però ho va desaprofitar, i Paire ja no li va donar més oportunitats.

La bona notícia per al tennis espanyol va ser la còmoda victòria de l'asturià Pablo Carreño, setè cap de sèrie a Barcelona i 19è del rànquing mundial, davant l'italià Andrea Seppi (6-4 i 6-2).