L'espanyol Rafael Nadal, vigent campió del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, ha debutat amb un còmode triomf davant el brasiler Rogerio Dutra Silva, al qual ha derrotat, per 6-1 i 6-2, en una hora i quinze minuts de partit, a la pista central, rebatejada amb el seu nom per a aquesta edició.

Nadal, que aquesta setmana persegueix a la capital catalana el seu desè títol del Godó, ha sortit amb determinació i s'ha posat 3-0 d'inici. Dutra Silva, que als seus 33 anys ocupa el lloc 69 del rànquing mundial, ha aconseguit sumar un joc amb la seva sacada, però el balear tornaria a guanyar el seu i tancaria el primer set amb una nou trencament.

El brasiler ha començat millor el segon. Ha guanyat el seu servei amb solvència i ha trencat el servei del seu adversari en el següent, per col·locar-se 2-0. Més solt i cometent menys errors no forçats, s'ha concedit diverses opcions de disputar-li algun joc més al mallorquí.

Però Nadal ha tret llavors a relluir el seu tennis més agressiu per dominar-lo amb la seva dreta i encadenar sis jocs seguits per endur-se el segon set i el partit.

Després de la seva victòria, el cinquè jugador del rànquing mundial ha rebut un petit homenatge del torneig, que ha posat el seu nom a la pista central.

"És un orgull poder jugar i guanyar per primera vegada a la pista que porta el meu nom. Vull donar les gràcies per això al club, al qual vinc des dels dotze anys, i a aquest torneig, un dels històrics del circuit", ha declarat després de rebre una placa commemorativa d'Albert Agustí, director de l'RCT Barcelona, i Albert Costa, director del Barcelona Open Banc Sabadell.

Rafa Nadal es mesurarà demà en vuitens de final al sud-africà Kevin Anderson, número 66 del rànquing mundial, botxí ahir de l'espanyol David Ferrer, i que ha perdut els tres partits que porta disputats contra el balear.