Rafael Nadal, vigent campió del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, ha sumat davant el sud-africà Kevin Anderson (6-3 i 6-4) la seva victòria número cinquanta en el torneig, i s'ha classificat per als quarts de final.

Nadal, que aquesta setmana persegueix a la capital catalana el seu desè títol del Godó, ha sortit amb determinació i s'ha posat posar 3-0 d'inici, com ha passat aquest dimecres en el seu debut amb el brasiler Rogerio Dutra Silva.

Anderson, número 66 del rànquing mundial, ha guanyat els dos jocs següents amb el seu servei, però ha tornat a perdre en el setè per cedir el primer set.

Ha millorat el sud-africà en la segona mànega. En el primer joc s'ha barallat durant ni més ni menys que catorze minuts per mantenir el seu servei i ho ha aconseguit. Nadal el trencaria en el tercer, però el cinquè jugador del món va haver de treballar-se la victòria en aquest segon parcial.

Anderson és un jugador que no dóna ritme, d'aquests que incomoda Nadal, amb qui ja s'havia enfrontat tres vegades, en pista ràpida, i encara que havia perdut les tres, sempre li havia posat en problemes a l'espanyol.

Però Nadal és molt Nadal en terra batuda i ha aconseguit doblegar al seu adversari en una hora i 33 minuts per avançar fins a quarts, on l'espera el vencedor del partit entre l'alemany Alexander Zvérev, vuitè favorit, i el coreà procedent de la fase prèvia Hyeon Chung.