El balear Rafael Nadal va tornar a complir els pronòstics i va accedir a la seva desena final del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó, després de superar l'argentí Horacio Zeballos en dos sets (6-3 i 6-4). En la jornada d'avui, Nadal lluitarà pel títol davant l'austríac Dominic Thiem, que va eliminar el número u del món, l'escocès Andy Murray, en tres sets (6-2, 3-6, 6-4).

El balear va repetir el mateix guió que amb el brasiler Rogerio Dutra Silva, a la segona ronda, i amb el sud-africà Kevin Anderson, als vuitens de final: arrencar amb força des de l'inici, trencar el servei del seu adversari i posar-se 3-0 en el primer set. Quan Zeballos va entrar en el partit, Nadal ja administrava un còmode avantatge. El balear va estar a punt de perdre, però finalment es va mostrar molt sòlid i es va endur la primera mànega. En la segona, l'argentí va donar guerra fins el 4-4, però dues errades el van condemnar a perdre el servei, un regal que Nadal no va desaprofitar per endur-se el triomf i el bitllet per a la final.

En l'altra semifinal, Thiem va portar en tot moment la iniciativa del joc contra un Murray que no es recupera del seu fluix inici de temporada i que va acabar desfonat davant el potent repertori de cops del seu rival. En el primer set, l'austríac va demostrar tot el seu potencial. Murray, tot i suar en cada punt, va poder endur-se la segona mànega, però al final de la definitiva va pagar car el cansament de la ronda anterior i va cedir el servei i el duel.