A poc més d'una setmana per a la celebració del Gran Premi de Montmeló de Fórmula 1, aquest dimecres s'ha fet a Barcelona la presentació oficial de l'esdeveniment, els organitzadors del qual confien a superar els 95.000 espectadors durant el dia de la carrera.

En la posada de llarg de la vint-i-setena edició de la prova s'han presentat les principals novetats d'una cita que ja transcendeix de la pròpia carrera per convertir-se en un esdeveniment esportiu amb múltiples atractius per als assistents, ja que s'inclouen esdeveniments musicals i gastronòmics entre una gran oferta d'activitats relacionades amb el món del motor.

El GP deMontmeló de Formula 1 preveu una assistència pròxima als 95.000 aficionats per presenciar la cinquena carrera del mundial, que se celebrarà el diumenge 14 de maig, en la que s'espera que segueixi la lluita entre l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), líder amb 13 punts d'avantatge respecte a Lewis Hamilton (Mercedes), el seu més immediat perseguidor.

"En la venda d'entrades anem a un ritme més alt per comparació a l'any passat, per la qual cosa som optimistes. Esperem, almenys, superar els 95.000 espectadors, encara que és molt difícil fer prediccions, però en principi crec que superarem les xifres de l'any passat", ha explicat el president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera.

En aquest sentit, considera que la pugna entre Vettel i Hamilton ajudarà a augmentar l'assistència aconseguida l'any passat, que va ser pròxima als 90.000 espectadors el dia de la carrera, malgrat la difícil situació esportiva per la que passa Fernando Alonso (McLaren), que en l'última dècada s'havia convertit en un dels principals reclams per als aficionats locals.

"Estem contents de tenir un campionat més emocionant i que el públic respongui d'una manera notable", ha afegit Aguilera, qui ha destacat que el Gran Premi de Catalunya ha passat de ser "una carrera per convertir-se en un esdeveniment important".

La presentació ha comptat amb l'assistència del màxim responsable de la Fórmula 1, Chase Carey, qui, en el seu discurs, s'ha mostrat favorable a que la competició segueixi comptant amb el traçat català al calendari.

"El Circuit de Barcelona-Catalunya és un gran esdeveniment amb un gran vincle i esperem mantenir aquesta relació amb vistes al futur", ha explicat Carey.

La presentació es produeix pocs dies després que l'Ajuntament de Barcelona signés un conveni amb el qual preveu una reducció gradual de les aportacions del consistori al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.

Així, segons aquest acord, l'administració local preveu destinar a Montmeló tres milions d'euros aquest any, 2,5 milions l'any 2018 i 1,5 el 2019.

A l'acte ha assistit el tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, en representació de l'ajuntament, qui ha destacat la "satisfacció de formar part d'un dels més grans esdeveniments esportius que es fa a casa nostra" i ha subratllat que el conveni és un "compromís amb el territori".

"Nosaltres ho valorem positivament. L'Ajuntament de Barcelona es va posicionar al començament de la legislatura en contra de les activitats del circuit i jo crec que han aconseguit establir una base d'acord que és molt positiu perquè han entès l'esport, l'impacte que té per Barcelona i estem en un camí de construir d'una manera raonable unes relacions amb vista al futur", ha assenyalat Aguilera.

També el màxim responsable del circuit ha destacat que el traçat torni a albergar una carrera per 27 edició consecutiva, des que al setembre de 1991 es corregués la primera prova a Montmeló.