Carla Ubasart, judoka del Centre de Tecnificació de judo del Bages i el Moianès i pertanyent al Judo Moià, va obtenir una destacada medalla de plata a la fase final del Campionat d'Espanya sènior. En la competició que va tenir lloc al pavelló municipal Príncipes de Astúrias, de la localitat madrilenya de Pinto, Ubasart va fer un excel·lent campionat.

En el primer combat va imposar-se a Patrícia Tellado (Galícia) pr ippon; a quarts de final, Ubasart va superar Carolina Rivero (Canàries) per ippon i wazari, i a semifinals, a Marina Fernández, (Madrid) per wazari, en la tècnica d'or. La final la va disputar contra la navarresa Jaione Equisoain, judoka que ja ostentava el títol i que aquest cop va repetir.

Aquesta és la primera medalla estatal de Carla Ubasart en la categoria sènior. Cal destacar que la moianesa, després d'un any de recuperació d'una lesió al genoll, ha fet una molt bona progressió, amb grans resultats tant a escala internacional com estatal, cosa que ho constata clarament aquest subcampionat en -57 kg.

També va participar en aquest estatal una altra judoka del Centre de Tecnificació del Bages i Moianès, Paula Cubero (Esport7), encara de categoria cadet. Cubero no va poder superar el primer combat davant la que va ser posteriorment medalla de plata de la categoria de -48 kg, l'andalusa Cinta García. A la repesca, va enfrontar-se a Carla Montañez, de València, amb qui va disputar un bon combat fins a la tècnica d'or.

Estatal infantil i cadet

Nou judokes d'Esport7, quatre del Judo Moià i dos del Judo Santpedor, tots ells del Centre de Tecnificació del Bages i el Moianès, participaran, dissabte i diumenge, en la fase final dels Campionats d'espanya infantils (sub-15) i cadets (sub-18) a València. Concretament, els classificats són: en cadets, d'Esport7, Paula Cubero, Òscar Contreras, Derek Garrido, Pau Santacreu, Pol López, Iker Corchero i Jordi Pérez de Mendiguren; del Judo Moià, Claudia Salgado; i del Judo Santpedor, Anna Martínez. En cadets, d'Esport7, Olga Juárez i Nerea Garcia; del Judo Moià, Raquel Romeu, Iris Alsina i Ahmed Mshaal; i del Judo Santpedor, Miquel Peña.

Aquesta serà la vegada que Esport7 haurà aportat més judokes en aquest Campionat d'Espanya.