El ciclista català Josep Betalú, vencedor de la Titan Desert el 2016, va donar un cop d'autoritat en la carrera marroquina en arrabassar el lideratge al ciclista de l'equip manresà del Tomàs Bellès Roberto Bo, quan en queda una jornada, mentre que la victòria d'etapa en la sorra d'El Jorf va ser per a l'andalús José Luis Carrasco.

La cinquena etapa de la Titan Desert va ser la jornada més llarga de recorregut, amb 143 quilòmetres, i el triomf se'l va adjudicar José Luis Carrasco, que va tardar 4h52:41 a creuar l'arc de meta. A la classificació general, el duel va estar servit entre Josep Betalú i Roberto Bou, que va partir de Fezzou com a líder però va acabar a El Jorf sense el preuat mallot.

El valor de l'experiència

Betalú, de 40 anys, va tirar d'experiència i va saber jugar bé les seves cartes, amagat fins al quilòmetre 70, quan el seu company Aitor Hernández va augmentar el ritme i Roberto Bou, que va intentar seguir-lo en els tres atacs del corredor d'Amposta, amb prou feines va poder aguantar-lo fins al quilòmetre 90. Des d'aquest quilòmetre, Bou es va quedar sol i va haver de perseguir Betalú la resta de l'etapa, i va perdre en meta 2:29 minuts, un temps que li va fer cedir el mallot i quedar-se a 35 segons del català, nou líder de la classificació. «Després de gua-nyar l'any passat, per a mi ser segon no em val, per això he decidit anar a totes i m'he posat al límit, donant el màxim de mi. És clar que el meu objectiu és la general i demà [avui per al lector] m'agafaré aferrissadament al mallot de líder», va declarar Betalú.

Pel que fa a l'equip manresà Tomàs Bellès, segueix tenint tres cor-redors dins el top10 de la competició. Bou és segon a 35 segons del liderat, Gómez Miranda és sisè a 36 minuts i 18 segons de Betalú i Ever Gómez segueix en la setena posició, a més de 40 minuts del primer lloc. L'última etapa discor-rerà avui entre El Jorf i Maadid, amb 51 quilòmetres de distància i 246 metres de desnivell.