El Girona va fer ahir un pas gairebé definitiu per pujar a Primera Divisió. Va descartar un dels quatre rivals directes que encara tenia, un Osca que feia nou partits que no coneixia la derrota, i ara té deu punts d'avantatge sobre el tercer classificat, el Getafe, que juga avui. En cas de triomf madrileny contra el Còrdova, serien set punts, quan falten quinze punts per disputar i tenen el gol average favorable. Dos triomfs i dos empats, o simplement tres victòries, serien suficients per als de Pablo Machín.

Ahir, el partit va ser tens en la primera part, però els gironins el van decantar just abans del descans, primer amb un xut escorat de Portu i després amb un penal transformat per Fran Sandaza. La tranquil·litat, però, va durar poc a Montilivi, perquè Samu Sáiz va reduir la diferència en la darrera acció del període.

La segona meitat va ser una autèntica agonia, amb l'Osca cada cop més a l'atac i amb un Machín que demanava el suport de l'aficio. El Girona no va poder liquidar l'enfrontament fins al temps de descompte quan, en un contraatac, Aday va habilitar Sandaza i aquest va rematar a gol, fet que va desfermar la bogeria entre l'afició.