El Barça no vol renunciar a guanyar la lliga i ahir va derrotar el rival més complicat que tenia fins a final de temporada, un Vila-real que va posar les coses molt complicades en la primera meitat, però que va ser clarament superat per les prestacions del trident, a la segona. Neymar, en un gran estat de forma, tot i que massa barroc en algunes de les seves accions, va conduir els blaugrana a una golejada de mèrit, tancada amb un penal transformat per Messi a l'estil Panenka. L'única mala notícia va ser la targeta groga a Sergi Roberto, que no podrà jugar diumenge vinent a Las Palmas, la qual cosa va fer obligar a Luis Enrique a provar amb Mascherano de lateral.

L'alineació titular blaugrana va tenir la sorpresa de l'entrada de Digne al lateral esquerre, fet que va suposar que l'equip de gala només jugués durant cinc minuts tot junt, a la segona meitat. El Barça va dominar territorialment els primers minuts, però no va portar perill a la porteria d'Andrés fins al gol. Va ser en una transició ràpida de Suárez cap a Messi. L'argentí xuta i el rebot va a parar a Neymar, qui, en probable fora de joc, anota el primer.

Minuts de massa perill

El Vila-real no es va arronsar amb el gol i va començar a sovintejar la porteria de Ter Stegen amb un seguit de centrades que no van trobar rematador. El Barça no tenia el control i va rebre l'empat en un error de concepte de tot l'equip a l'hora de traçar el fora de joc fins al mig del camp. Bakambu el va trencar per la falta de sortida ràpida de Sergi Roberto, va encarar el porter alemany Ter Stegen i el va batre amb facilitat.

Els darrers minuts de la primera part van ser d'anades i vingudes. Piqué i Soldado, un a cada porteria, van errar sengles rematades de cap molt clares. Neymar va avisar, però va ser Messi qui va desnivellar la balança amb un gol psicològic abans del descans. L'argentí va fer la seva típica diagonal i va xutar la pilota, la qual va picar al peu de Trigueros i va despistar Andrés Fernández.

Segona part pletòrica

La segona meitat va ser diferent. Neymar ja va avisar d'entrada amb una centrada xut que no va entrar, i també Digne, que va rematar massa alt quan tenia Suárez i Messi en millor posició.

El Barça duia el domini, però no rematava. Neymar s'exhibia amb floritures, sovint poc efectives, i no hi havia rematades. Així, el gol de la tranquil·litat va arribar en una acció d'astúcia. El col·legiat va indicar un fora de joc a Roberto Soriano quan aquest es trobava dins de l'àrea, en bona posició. Els groguets es van despistar i Rakitic va servir ràpidament cap a Sergi Roberto. El de Reus va tornar a fer una gran cavalcada, a l'estil de la del Bernabéu, va passar a Suárez i aquest va retallar Musacchio i va batre Andrés.

En aquest punt van començar els canvis de tots dos equips i el partit es va dispersar. Neymar va poder fer el quart, però també Bakambu, que va tornar a trencar la defensa, tot i que en aquesta oportunitat es va trobar un Ter Stegen que juga més de lliure que no pas de porter.

El gol que va fer passar el partit a la categoria de golejada va arribra després d'una genialitat de Neymar, que va fer un barret a Mario Gaspar damunt de la línia de fons. La seva centrada la va rematar Suárez i la pilota va impactar en el braç de Jaume Costa, de manera totalment involuntària i impossible d'evitar. L'injust penal el va transformar Messi de manera brillant. Tres punts més i la cursa encara continua, com a mínim, una setmana més.