L'Spartan Race de Barcelona, que tindrà lloc el 27 i 28 de maig a l'entorn natural de les Comes, a Súria, permetrà per primera vegada a entre quaranta i cent persones inscriure's a la Hurricane Heat, una prova que inclou diversos exercicis de supervivència durant dotze hores en un recorregut paral·lel al de la prova oficial.

Els participants de la Hurricane Heat únicament s'han de proveir de material bàsic obligatori per afrontar-la, com un mínim de dos litres d'aigua per hidratar-se, un frontal amb llums de recanvi, roba de recanvi, gels i barretes, dos llums químics i dos metres de corda Paracord, entre d'altres. Les inscripcions per a aquesta prova ja estan obertes per via telemàtica. La Hurricane Heat sorgeix després que l'Spartan Race es veiés suspesa a Amesbury a causa de l'huracà Irene, que va amenaçar la costa est dels Estats Units el 2011. Davant la insistència dels participants de poder fer un treball en equip, cent cinquanta persones es van trobar aquell mateix dia a les cinc del matí per afrontar igualment el recorregut.

La 4a edició de l'Spartan Race Barcelona canvia la tardor per la primavera i s'avança 5 mesos a la seva data habitual. La que va ser considerada la cursa d'obstacles més dura del món per la revista Outside ja té més de 5.000 inscrits, i s'ha col·locat en números que superen els inscrits del 2016, i les inscripcions seguiran obertes fins al mateix cap de setmana de l'esdeveniment al web oficial http://www.spartanrace.es/.