El Reial Madrid va fer el penúltim pas cap al desafiament de guanyar la seva dotzena Copa d'Europa, desbordat, espantat i tremolós amb un 2-0 de l'Atlètic de Madrid en 16 minuts, però resolutiu i eficaç després, a la vora del descans, per frustrar el més que creïble ímpetu de remuntada i l'enorme inici matalasser.

El Reial Madrid serà el proper 3 de juny a la final de Cardiff davant la Juventus, perquè va trobar Karim Benzema i un gol definitiu d'Isco al minut 42; l'Atlètic es queda a les semifinals, una altra vegada davant el seu etern rival, però amb un mèrit incalculable, capaç d'expressar al camp una gesta incompleta.

Perquè hi va haver eliminatòria durant 42 minuts del duel de tornada. Ni tan sols el 3-0 en contra de fa una setmana va apagar la fe de l'Atlètic, un equip que, està demostrat, no desisteix mai, ni davant el repte més difícil. Ni aquest dimecres davant d'una remuntada que fet i fet va ser impossible, però va semblar possible gairebé tot el primer temps.

En poc més d'un quart d'hora, l'Atlètic havia fet bona part de la feina per remuntar. Primer, amb un gol de Saúl. I poc després, amb dificultats, Griezmann anotava de penal el 2-0. Acompanyat pel públic, l'Atlètic va assetjar el Madrid buscant una remuntada històrica. I va posar la por al cos del rival. Però sabia que un gol blanc podia frustrar les seves opcions de remuntada. I Isco, en qui Zidane no acaba de confiar aquesta temporada, va rescatar el Madrid i el va conduir fins a la final.