Montmeló ja ho té tot a punt per acollir des d'aquest divendres i fins diumenge el GP d'Espanya de F1 del 2017, una cita a la qual Ferrari arriba en plena forma i amb ganes de demostrar que els bons resultats recollits en les primeres curses del campionat no són coincidència i que els seus monoplaces estan un pas per davant de Mercedes, l'escudaria que ha regnat els darrers anys,

Amb els entrenaments lliures de Fórmula 1 arrencaran demà tres dies de competició sobre el traçat de Montmeló. Dissabte hi haurà els entrenaments oficials i diumenge, 14 de maig, a partir de les 14 h, la cursa.

A la part alta de la classificació els triomfs d'enguany es reparteixen entre Ferrari i Mercedes: Sebastian Vettel ha fet un ple de dues victòries i dos segons llocs, mentre que els dos altres triomfs se'ls ha emportat per a Mercedes l'anglès Lewis Hamilton i el seu company d'equip, el finlandès Valtteri Bottas, que a Rússia va debutar com a vencedor d'una carrera, després d'un gran inici de prova al circuit de Sotxi.

A Barcelona, sembla que la lluita a dalt tornarà a ser entre els cotxes d'aquestes dues escuderies. Lewis Hamilton, que a Sotxi no va poder fer una bona carrera, segueix sense conèixer quin problema va fer que el seu bòlid no tingués opcions al triomf.

Montmeló, un clàssic de la F1

Barcelona ha estat habitualment una gran cita on tots els equips han arribat amb importants paquets de millores que han fet més fiables i competitius els seus automòbils, i en aquesta instància McLaren apareix com l'escuderia que més necessita una empenta en forma de millores perquè els seus cotxes aconsegueixin un nivell de visibilitat que en aquests moments no tenen.

El circuit de Barcelona-Catalunya té 4,655 quilòmetres de llargada, que es reparteixen en 66 voltes. Pel clima de la zona i les seves característiques és un traçat que acull també els assaig d'hivern.

És el catorzè circuit més llarg del campionat, mentre que té la segona recta més llarga (1,047 quilòmetres). El guanyador l'any passat va ser Max Verstappen (Red Bull), amb un temps d'1h:41:40. Aquest 2017, a Montmeló, s'hi esperen 95.000 aficionats preparats per gaudir de la F1.

Com seguir el gran premi de F1 de MotoGP

Regió7.cat ofereix les curses d'F1 en directe, a través d'una narració de les millors accions en temps real. El lector també pot seguir com evoluciona la classificació a cada volta.

Per televisió, TV3 oferirà la transmissió en directe de la cursa amb els comentaris de Noel Rodríguez i Francesc Rosés. I des del pàdoc informarà Laia Ferrer.

El GP d'Espanya també es pot seguir per Movistar+, al canal que la plataforma de televisió per satèl·lit i per internet té dedicat a la categoria reina de l'automobilisme mundial.

Quins pneumàtics i estratègia s'utilitzen a Montmeló?

Sobre els pneumàtics, per a Barcelona els pilots comptaran amb els compostos més durs: P Zero taronja dur, P Zero blanc mitjà i P Zero groc tou.

Segons Pirelli, aquesta elecció s'ha realitzat "per fer front a les elevades exigències sobre els pneumàtics del Circuit de Barcelona-Catalunya, causades no només pels cèlebres revolts llargs i ràpids, sinó també pel ferm abrasiu i la probabilitat d'un temps càlid".

És la primera vegada que s'utilitza aquesta combinació el 2017. L'any passat l'estratègia va ser aturar-se dos cops.

Alonso va aconseguir el seu últim triomf a Montmeló

Fernando Alonso va recollir precisament a Barcelona el seu últim triomf (2013). Per aquest 2017 n'espera molt de la carrera de Catalunya, després de no haver-ne finalitzat cap aquest curs, amb un punt d'inflexió a la carrera de Rússia, ja que el pilot asturià ni tan sols va poder arrencar el cotxe fa dues setmanes.

L'objectiu de McLaren, sense un punt encara en la classificació, passa per una aposta de mínims: que els seus dos cotxes acabin una carrera, cosa que aquest any encara no ha passat. Alonso va parlar de poder estar entre els deu primers, però les expectatives reals de l'equip anglès semblen menys elevades, ja que la finalització de la carrera es presenta com el gran desafiament dels dos bòlids.

Räikkönen també té opcions de podi

El quart pilot entre els aspirants al triomf és el també finlandès Kimi Räikkönen, que a Rússia va pujar per primera vegada aquesta temporada al podi. El pilot de Ferrari no guanya una carrera des del GP d'Austràlia el 2013, mentre que ja coneix la victòria en el GP d'Espanya, després de signar el triomf el 2008 i 2005.

Red Bull arriba a Barcelona sense poder comptar amb millores en el motor Renault, i amb el belga Max Verstappen com el seu pilot millor classificat, en cinquena posició, amb un millor registre a la Xina, on va aconseguir la quarta posició.

Verstappen és l'últim guanyador del GP d'Espanya, després d'imposar-se l'any passat contra pronòstic, en un podi que va acabar al costat dels dos Ferraris (Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel) i en una carrera que va tenir il·lustres abandonaments, com els dos Mercedes (Lewis Hamilton i Nico Rosberg), després d'una col·lisió entre tots dos.

En l'accidentada carrera de l'any passat, un altre abandonament sonat va ser el de Fernando Alonso amb el seu McLaren amb un enèsim problema. Aquest any a l'equip anglès no s'ha llançat cap missatge il·lusionant que animi els seguidors de McLaren per a la carrera d'aquest diumenge, en la qual tant Alonso com Stoffel Vandoorne més que perseguir els primers punts aspiren a veure la bandera de quadres després de la volta 66.

El McLaren incorporarà algunes millores en els seus cotxes, però com ja ha apuntat el propi Alonso, aquests nous elements no seran la panacea: "Estem esperant algunes noves peces, però no podem centrar-nos massa en el rendiment fins a haver resolt els nostres problemes de fiabilitat. Espero poder tenir una carrera tranquil·la i un cap de setmana amb pocs problemes".

Sainz, en línia ascendent

L'altre espanyol a la pista, Carlos Sainz (Toro Rosso), arriba a Barcelona després d'un desè lloc a Rússia, però amb una millor classificació a la Xina, on va acabar setè. Això no obstant, la seva actuació a Barcelona l'any passat (amb un sisè lloc) segueix sent el seu millor moment des que està en l'F1.

El fill del llegendari Carlos Sáinz va tornar a signar dos sisens llocs més en el tram final del curs passat, als EUA i el Brasil, per concloure el seu segon any en F1 en la dotzena posició.

El mexicà Sergio Pérez (Sàhara Force), setè en la general, ha completat el millor inici de la seva carrera, ja que en les quatre anteriors carreres no només les ha conclòs, sinó que ha acabat a totes elles en els punts, amb una sisena posició a Rússia.