La corredora i aventurera Núria Picas i el seu acompanyant Xavi Batriu es trobaven ahir al camp 2 del Makalu finalitzant el seu període d'aclimatació a la muntanya previ al seu intent de pujar el cim de 8.481 metres. Tots dos van haver d'acomiadar-se dies enrere del seu company Salva Figueras, que els havia acompanyat fins arribar al camp base avançat, i ara afronten la part final, «contents i animats».

Picas explicava ahir que «fa un parell de dies vam pujar al camp 2 del Makalu per acabar d'aclimatar-nos. Vam estar dues nits a 6.600 metres i vam tocar els 7.000 fent una petita excursió. Hem estat un parell de dies per recuperar forces al camp base avançat», al qual ja havien arribat la setmana passada, «per ser-hi un parell de nits i intentar pujar a 7.400 metres, al Makalu La».

De cara als propers dies, «esperem que el temps ens acompanyi, tot i que no hi ha gaire bona previsió meteorològica. Intentarem fer el que podrem, sempre amb seny».

De moment, van tenint bones notícies, com ara que «l'andorrà Domi Trastoy ha fet el cim. Estem a l'espera de veure'l arribar al camp base. Aquesta és una bona notícia. Nosaltres anem un pèl endarrerits, però tenim temps, esperem una altra finestra de bones condicions meteorològiques. La salut ens acompanya i estem intentant recuperar els quilos perduts en la llarga travessa».