El Gipuzkoa Basket, campió de la lliga LEB Or i, per tant, amb dret de retorn esportiu a l'ACB, va fer ahir una nota de premsa en la qual denunciava que no ha rebut la invitació d'ascens per part de l'Associació de Clubs per ocupar un lloc a la màxima categoria, com havia succeït altres vegades.

El club basc explica que «en altres ocasions s'ha remès per part de l'ACB les condicions requerides per poder realitzar la inscripció de la temporada següent a la lliga Endesa de manera immediata a la consecució de l'ascens esportiu. Aquest cop no ha passat així, motiu pel qual es va prendre la decisió de remetre a l'ACB l'escrit de sol·licitud de les condicions [necessàries per pujar] amb data del 25 d'abril».

Segons el Gipuzkoa, el 5 de maig l'ACB va respondre que els requisits serien comunicats quan la Federació Espanyola confirmés l'ascens, un tràmit que el president d'aquest organisme va assegurar als guipuscoans que ja havia dut a terme en un escrit amb data del 8 de maig.

El Gipuzkoa considera que «l'ACB, amb les seves maniobres dilatòries, està causant un gran perjudici» a l'entitat, ja que vint dies després de pujar encara no sap què ha de fer per tornar a ser un equip d'ACB. Per això, ha posat aquest afer en coneixement del Consell Superior d'Esports i de la Comissió de la Competència.