Toni Bou afrontarà a partir d'aquest diumenge un nou mundial de trial a l'aire lliure amb un objectiu: aconseguir el seu onzè doblet indoor-outdoor. Fa un parell de mesos va aconseguir l'onzè títol de X-Trial, i sempre que ha guanyat sota cobert, ho ha rematat amb un triomf a l'aire lliure.

L'estrena mundial serà a Camprodon, que agafa el relleu de Cal Rosal, on va arrencar el mundial l'any passat. Enguany el mundial consta de vuit proves: després de Camprodon, els pilots aniran al Japó (17 i 18 de maig), Andorra (11 de juny), França (18 de juny), Gran Bretanya (9 de julio), els Estats Units (29 i 30 de juliol), República Txeca (10 de setembre) i Itàlia (17 de setembre). De totes aquestes, les de Japó i Estats Units tindran dos dies de competició.

«Serà una temporada molt difícil per a tots, amb els canvis que el nou promotor del mundial ha introduït», assegura Toni Bou. «A més de la classificatòria, només hi haurà un dia de competició en les sis curses europees, el que significa que caldrà estar molt concentrat en tot moment perquè qualsevol error costarà més de recuperar».

«Aquest hivern hem treballat molt tot l'equip per aconseguir ser millors, ja que l'any passat els rivals ens van posar el campionat molt difícil. Més i millor, aquest és l'objectiu de l'equip», afegeix el pilot pierenc.

Un mundial amb molts canvis

Com bé explica Toni Bou, l'arribada d'un nou promotor ha provocat un reguitzell de canvis que, sobre el paper, han de generar més interès i repercussió. Per començar, s'estableixen noves categories, i TrialGP és la màxima categoria, on competiran els pilots amb millor palmarès i nivell. Trial2, Trial125, TrialGP Women i Trial2 Women són la resta de classes del campionat.

A més, s'instaura una classificatòria per determinar l'ordre de sortida per a la jornada de cursa. I a diferència de les temporades anteriors, el format del recorregut canvia: s'estableix un nombre únic de zones i de voltes al recor-regut per a totes les curses, que són 15 zones i 2 voltes. I, a més, també hi haurà una classificació per marques.