El Gimnàstic de Manresa juvenil, de la mà del tècnic Carlos López, ha fet història amb l´ascens a la Divisió d´Honor, la màxima categoria. Quan encara falta d´una jornada pel final de la lliga nacional, el conjunt manresà ha aconseguit de forma matemàtica una de les dues places d´honor, després de guanyar, ahir dissabte i per la mínima, al Gimnàstic de Tarragona B (2-1), i no sense èpica. Els jugadors escapulats necessitaven els tres punts i esperar que el Badalona no guanyés el seu partit al camp del Jabac (3-3), que es jugava mitja hora abans. I així va ser. Els manresans van saltar al terreny de joc amb nervis els primers minuts. A la mitja hora, gerra d´aigua freda amb un gol tarragoní després d´una centrada per la banda dreta. Amb el 0 a 1 es va arribar al descans

A la segona meitat la dinàmica va canviar. Els bagencs van sortir més forts i gràcies al suport de l´afició escapulada va poder-se culminar la remuntada. Primer Joel Priego al minut 58 aprofitava un rebuig dins de l´àrea petita per afusellar el porter visitant i posar l´empat a un; quatre minuts més tard, Jordi de Sande amb una bona rematada de cap marcava el 2-1 (a Terrassa, en el darrer alè, els locals van fer l´empat a tres gols i posaven en safata l´aliró manresà). A Manresa, i en el temps de descompte, els visitants van emmudir el Gimnàstic Parc amb el gol de l´empat però aquest, va ser anulat per fora de joc. Al finalitzar el partit es va celebrar afusivament l´ascens.

Rivals d´entitat

L´any vinent el Gimnàstic de Manresa s´enfrontarà a la màxima categoria contra els millors club catalans, mallorquins i aragonesos. El Gimnàstic Parc podrà gaudir del millor futbol juvenil amb la visita d´equips com el Barça de Gabri, l´Espanyol, el Cornellà, el Mallorca, la Damm, el Saragossa... Ara caldrà bon treball per preparar i gestionar de la millor manera possible la nova plantilla.