«Hem de 'matar-ho' quan abans millor». Així de clar s'expressava ahir l'entrenador del Manresa, Albert Garcia, pensant en la jornada d'aquest cap de setmana per confirmar la permanència que, a hores d'ara, encara no la té aconseguida matemàticament. Els manresans reben demà (12 h) un Andorra que no pot fallar si no vol mig acomiadar-se de la possibilitat d'ascens directe (el primer) o optar a la promoció (el segon). Ara mateix, el líder Horta té 59 punts per 55 el Sants i el mateix Andorra.

En el cas del Manresa, la salvació no depèn només del seu resultat amb l'Andorra sinó també del que facin el Sant Cugat, que juga a Santa Coloma de Farners aquesta tarda, i del Masnou, que ho fa demà a casa del Llagostera B. Es podria donar el cas que el Manresa en tingués prou amb un empat davant els andorrans per assegurar-se la categoria; això passarà si perd el Sant Cugat avui amb el Farners. Tot i aquesta possibilitat, Abert Garcia té clar que «sortirem a guanyar. Tenim una bona línia de resultats i ens mereixem els 42 punts. Volem fer un bon partit contra un bon rival, vingui molta o poca gent al Congost. No especularem amb l'empat si ens afavoreix. Una altra cosa pot ser al final del partit, quan podem pensar en no arriscar més del compte si ens afavoreix el marcador, però d'entrada volem els tres punts».

De l'Andorra, Albert Garcia ha comentat que «és un conjunt competitiu. Hem de trobar les escletxes per poder-lo superar i saber-lo defensar. Juga bé sense pilota i també sap fer-ho si porta la iniciativa». Per al partit de demà, el Manresa té les baixes d'Alejandro (sancionat), Enric Soriano (lesionat i sancionat) i Rebollo (lesionat).

En el mateix grup 1 de Primera Catalana, l'Avià, encara amb alguna possibilitat matemàtica de mantenir la categoria visita demà l'equip capdavanter, l'Horta. Xavi Díaz, entrenador dels berguedans, ha comentat que «tenim poc a perdre perquè sabem que hem de guanyar sí o sí, no ens val un altre resultat i venim d'on venim. A veure si podem jugar amb la seva ansietat perquè ells sí que necessiten els tres punts per a l'ascens». L'Avià, que recupera Miki López, té les baixes de Gigi, Torres, Pol Pintó, Uri Martínez i Toni Liria.

Al grup 2, l'Igualada, amb la tranquil·litat dels deures fets, pot tenir demà (17 h) un enfrontament plàcid amb el cuer Morell, equip que només ha pogut guanyar un partit i n'ha empatat dos més en les 29 jornades disputades.