El Barça està obligat a no fallar avui en la seva visita a la UD Las Palmas (20.00 hores) si vol mantenir el pols pel títol de la Lliga amb el Reial Madrid, el qual a la mateixa hora rebrà el Sevilla i, a més, té un partit pendent, dimecres que ve a Vigo, davant del Celta.

El conjunt blaugrana és el líder provisional del campionat, empatat a 84 punts amb el Reial Madrid, però amb un partit més que el conjunt blanc. En el cas de guanyar a les Illes Canàries s'asseguraria, amb independència del resultat de l'etern rival, mantenir-se amb opcions al títol fins a l'última jornada, quan rebrà l'Eibar al Camp Nou i el Madrid visitarà el Màlaga a La Rosaleda.

Una defensa òrfena

Per enfrontar-se a la Las Palmas, Luis Enrique no podrà convocar els lesionats Mathieu, Aleix Vidal, i Rafinha, el sancionat Sergi Roberto, ni la baixa d'última hora de Gerard Piqué, que va haver de ser ingressat en un centre hospitalari a causa d'un dolor abdominal que li va impedir entrar a la llista de convocats. El període de baixa de Piqué serà en funció de l'evolució. Per contra, qui va rebre l'alta mèdica va ser Digne, que tenia molèsties musculars, després de l'últim partit davant el Vila-real. Sense lateral dret i sense un central titular, el panorama en defensa es complica i per aquest motiu Luis Enrique Martínez va convocar el central del filial Marlon Santos. Si es decideix a jugar amb una defensa de tres, Jordi Alba i Rakitic podrien ser els carrilers, encara que una altra opció seria que Digne jugués per la dreta, Alba per l'esquerra i la parella de centrals Mascherano i Umtiti a l'eix defensiu. Busquets, Iniesta i Rakitic són les apostes més fiables al centre del camp, mentre que a la punta d'atac, com sempre, un trident de nou en estat de gràcia. En plena carrera per la seva quarta Bota d'Or, Messi buscarà, a més, batre un nou rècord a Las Palmas, ja que l'Estadi Insular és l'únic dels 20 estadis de Primera Divisió on mai ha marcat.

Un rival perillós

El tècnic del Barça s'espera un partit complicat davant un rival «perillós», especialment quan juga a casa. «La UD Las Palmas ha fet una temporada molt bona. Ha estat de la meitat cap a dalt en la classificació, amb molt bon joc i un gran treball, encara que a la segona volta ha tingut una sèrie de resultats a fora de casa que no han aconseguit la victòria, però a casa són molt perillosos. M'espero un partit complicat, segur que ens generaran una gran exigència», va comentar. «Estem en una final i lluitant per conquistar la lliga fins a l'últim partit. En la història de la lliga hem vist que tot pot passar», va recordar Luis Enrique.

L'equip blaugrana s'enfrontarà a un conjunt canari ferit d'orgull, després de tres derrotes seguides, i que és una capsa de sorpreses, capaç del millor i del pitjor, perquè després d'un notable paper en gran part de la temporada el seu final de curs està sent decebedor. La d'avui, serà l'última oportunitat perquè Las Palmas es reconciliï amb la seva afició, el dia en què Quique Setién s'acomiadarà, a casa, d'uns seguidors que fins no fa gaires jornades demanaven a cor la seva renovació.