La lliga Endesa viu avui una jornada gairebé unificada. El partit entre l'Herbalife Gran Canària i el Retabet Bilbao tindrà lloc a la una del migdia, horari peninsular, per motius de seguretat. A les vuit del vespre juguen Las Palmas i Barça de futbol a l'estadi de Gran Canària, al costat del pavelló, i no es poden fer coincidir tots dos esdeveniments.

Els altres enfrontaments sí que es juguen a les sis de la tarda, per no coincidir amb la penúltima jornada de la lliga de futbol, que és a les vuit. En les posicions de play-off, el primer i el vuitè ja estan decidits i els dos protagonistes jugaran una mena de prèvia. MoraBanc Andorra i Reial Madrid s'enfrontaran avui en un duel en què no volen mostrar totes les seves armes davant de l'eliminatòria que els enfrontarà.

El Barça podria no ser cap de sèrie

En la resta de possibilitats, tot pot ocórrer. Ara mateix és segon el València, que mantindrà la seva posició si derrota a la Font de Sant Lluís un UCAM Múrcia que no s'hi juga res. L'equip, capitanejat per Rafa Martínez, podria perdre i tot, sempre que no guanyi el Baskonia i la diferència dels dos resultats no superi els 29 punts per als bascos.

L'equip vitorià aspira al segon lloc però segurament serà tercer. Juga a la seva pista contra un Montakit Fuenlabrada que està acabant la temporada molt fluix.

La lluita més intensa és pel quart lloc. L'Unicaja ho té tot a favor. Si supera el Betis, només quedaria fora dels quatre primers llocs en cas de derrota del Tenerife contra el Manresa i triomfs del Barça i del Baskonia. Els blaugrana podrien caure al sisè lloc, i només seran en posicions de cap de sèrie si perd el Tenerife o si gua-nyen els illencs però perden l'Unicaja i el Baskonia. Un Baskonia-Barça a quarts sembla l'eliminatòria més lògica.

En el descens, el Tecnyconta se salva guanyant l'Estudiantes, o perdent si no venç el Betis.