El Tenea Esparreguera va caure amb molta claredat a la pista del Vic-Universitat de Vic (84-57) en el partit d'anada dels quarts de final de la fase d'ascens a la Lliga EBA. Ara, el conjunt del Baix Llobregat Nord haurà de fer pràcticament un miracle, ja que haurà de remuntar aquests 27 punts en el matx de tornada, que es jugarà el proper dissabte 20 de maig a partir de tres quarts de set de la tarda, al pavelló Ramón Martí d'Espar-reguera.

En els primers minuts del duel, els jugadors vigatans van fer una gran sortida i van sorprendre totalment un conjunt visitant que va mostrar dificultats en defensa per primera vegada aquesta temporada. Això va fer que al final del primer quart els locals ja dominessin per dotze punts (25-13). En el segon període els homes dirigits per Òscar Navarro van reaccionar i es van posar a només sis punts del seu rival, però tot seguit aquest va tornar a pujar el nivell i, gràcies al seu encert en el llançament exterior (van anotar fins a vuit triples en la primera part) van clavar un parcial de 10-0 per arribar a la mitja part de l'enfrontament amb un total de 25 punts d'avantatge i la victòria molt ben encarrilada (50-25).

En la segona meitat el Tenea Esparreguera va sortir amb una actitud i unes ganes completament diferents a les de la primera, però els locals es van mantenir sòlids i no van aconseguir remuntar (63-39 al final del tercer quart). En els darrers deu minuts del duel els jugadors del Baix Llobregat Nord van seguir lluitant per reduir la diferència, que al final es va quedar en 27 punts.

En les altres eliminatòries d'aquesta fase hi van haver un ple de victòries visitants. La primera d'elles va ser la del Camping Bianya Roser a la pista del Sant Cugat, un dels equips que va deixar fora el CB Artés (49-64). Ara, els barcelonins ho tenen tot de cara per accedir a les semifinals. En un altre matx, el Sant Josep de Badalona va guanyar a Salou per 76-83, i haurà de defensar aquests set punts de renda a la seva pista, diumenge a les 18.30 hores. Finalment, el Mataró Parc Boet també va assaltar el pavelló rival, en aquest cas el del SESE (62-73), i també té moltes opcions de passar ronda.