L'holandès Tom Dumoulin (Sunweb) ha fet honor a la seva condició de favorit en la contrarellotge de 39,8 quilòmetres disputada entre Foligno i Montefalco i s'ha enfundat la maglia rosa amb una renda en la general sobre Nairo Quintana (Movistar) de 2.23 minuts, el que obliga el colombià a jugar-se el Giro d'Itàlia del Centenari a les jornades de muntanya.

S'ha complert el pronòstic que presumia la victòria d'etapa i la maglia a l'esquena de Dumoulin, 'La Papallona de Maastricht "' qui va acudir puntual a la seva cita amb les manetes del rellotge, les quals ha dominat al seu gust per sobre de tots els seus rivals.

Dumoulin, de 26 anys, ha passat per sobre de tots, i de quina manera. Ha superat en 49 segons el britànic Geraint Thomas (Sky), recuperat després de l'episodi de la moto, i en 56 al luxemburguès Bob Jungels (Quick Step). L'espanyol Luis León Sánchez (Astana) s'ha barallat amb els grans i ha acabat quart a 1.40.

Nairo Quintana ha tornat a viure davant l'holandès una experiència similar a la crono del Tour 2016. Aquella tarda el colombià es va deixar 3.08 minuts, aquesta vegada una mica millor, però allunyat de les previsions calculades pel seu equip.

La 'Papallona' supersònica li treu a Quintana 2.53, una mossegada que canvia el decorat del Giro i li injecta una bona dosi d'interès. I 2.42 al francès Thibaut Pinot, en les marques del colombià. Un altre que s'haurà d'animar als ports.

Nou decorat. El cop de mà de Dumoulin li atorga un avantatge saborosa. Té a Quintana a 2.23 minuts, a Mollema, que ara és tercer, a 2.38, a Pinot a 2.40 i Vincenzo Nibali a 2.47.