El Barça manté el pols pel títol de lliga amb el Reial Madrid després de golejar la UD Las Palmas amb dos gols en cada meitat i un hat-trick del brasiler Neymar, que també va donar una assistència. L'equip blaugrana va imposar la seva contundència i va sobreviure a una defensa agafada amb pinces: a les baixes conegudes de Sergi Roberto i Piqué s'hi va unir a última hora la de Javier Mascherano, amb molèsties a la cuixa dreta durant l'escalfament.

Això va provocar l'estrena a la lliga de Marlon al centre de la defensa. I a més, l'esquerrà Lucas Digne va haver d'adaptar-se a la banda dreta i va patir en la freda posada en escena del seu equip. El lateral francès va vorejar l'expulsió en una falta a Jesé, en una ocasió manifesta de gol, quan l'exmadridista ja encarava a Ter Stegen. No obstant això, només va rebre la targeta groga davant les protestes dels illencs. Minuts després, Digne va tornar a ser protagonista per un cop de colze a Jonathan Viera en un salt.

Els canaris semblaven estar còmode en el partit, després de diversos passos inicials protagonitzats per Messi, fins que van emergir els altres dos integrants del seu trident demolidor. En només dos minuts, Neymar i Suárez van fabricar ells sols dos gols, amb dues assistències de l'un a l'altre. El primer, dissenyat amb escaire i cartabó, amb origen en un cop de taló d'esquena de Busquets i una passada mil·limètrica d'Iniesta des del cercle central per Suárez, que va regalar el gol a Neymar.

Aquesta diana va aplacar, i de quina manera, l'ànim dels canaris, que poc després, sense refer-se del primer cop, van rebre el segon, aquest cop amb els papers canviats: servei llarg de Neymar, gairebé des de la banda, per l'uruguaià Suárez, que va guanyar l'esquena al seu compatriota Mauricio Lemos per elevar la pilota davant la sortida de Varas.

Aquests dos flaixos de qualitat van desequilibrar un partit que per moments va semblar més igualat del previst. Però l'inici del segon temps dels locals va tornar a ser coratjós, fent treballar Ter Stegen amb algun xut.

Digne va acabar abandonant el camp, però no expulsat com demanava el seu rival, sinó lesionat a la cama dreta, augmentant el mal de cap de Luis Enrique per recomposar la defensa: André Gomes, el seu substitut, va haver de acoblar-se al lateral dret.

El marcador de 0-2 sol ser perillós per a l'equip blaugrana, que va veure com Bigas retallava la diferència. Un cop del qual els blaugrana es van refer. Una centrada de Rakitic la va rematar Neymar per anotar el seu segon gol. I encara en faria un altre per arrodonir el seu hat-trick, amb un toc meravellós, lleu però subtil, davant la sortida del porter, després d'una passada de Jordi Alba.

Amb el resultat fora de tot dubte, l'única incògnita era si Messi marcaria en l'únic estadi de Primera on mai ho ha fet. I al final es va quedar amb les ganes.