La ultrafondista manresana establerta a Berga Núria Picas s'ha fixat aquest dissabte, dia 20, com l'escollit per intentar fer el cim del Makalu, la cinquena muntanya més alta del món amb 8.485 metres, una empresa que ja va intentar fa dos anys però que va haver d'abandonar per culpa del terratrèmol que va sacsejar el centre del Nepal. Picas, que fa unes quantes setmanes que és a l'Himàlaia i que ha dut a terme l'ascens a uns quants cims intermedis per anar-se habituant a l'esforç i a l'alçada, ha explicat que «tenim previst aprofitar una finestra de bon temps a la zona de l'Everest-Makalu» per fer l'intent.

D'aquesta manera, avui sortiran ella i el seu company d'expedició, el berguedà Xavi Betriu, des del camp base avançat al qual van arribar la setmana passada. Picas va explicar que «estem molt il·lusionats. Hem recuperat forces, ens hem aclimatat a la zona i no estarem sols. Sortim diverses expedicions que fan un total de 15 persones, comptant els xerpes».

D'aquesta manera, avui és previst que arribin a 6.600 metres; demà ho faran a 7.400 metres; divendres poden arribar a la zona de 7.800 metres i, si les coses van bé i fa bon temps, podrien ser al cim dissabte al matí, hora d'aquí.

Picas va explicar que «tenim moltes ganes de fer el cim, però també moltes de tornar a casa», i va agrair els ànims que han rebut les darreres setmanes.

A la zona també hi ha Kilian Jornet, que durant els propers dies també té previst d'assolir el cim de l'Everest, la muntanya més alta del món, dins el projecte que du a terme des de fa uns anys, Summits of my life.