El d'avui és un escenari que l'entrenador del Manresa, Albert Garcia (va ser-ho fa uns anys de l'Avià), no volia. La derrota de diumenge al Congost davant l'Andorra (0-1), combinada amb la victòria de l'Avià al camp de l'Horta, fa que el derbi intercomarcal d'avui al camp dels berguedans (17 h) sigui transcendent per a les dues formacions, que lluiten per la permanència.

L'equip avianès, quan resten només dues jornades per finalitzar la competició al grup 1 de Primera Catalana, ho té molt complicat per salvar-se, però encara té un bri d'esperança. Ara mateix, l'Avià és a cinc punts del Masnou, que és l'equip que marca el descens (baixen sis equips per compensar els tres equips que baixen de Segona B, Hospitalet, Espanyol B i el Prat). L'equip de Xavi Díaz ha de mirar d'evitar les quatre darreres places, intentar ser sisè o el millor cinquè per la cua dels dos grups, i esperar més d'un ascens de Tercera Divisió a Segona B (Olot, Peralada, Terrassa i Vilafranca juguen la promoció). Per això ha de sumar els sis punts que li falten per disputar, contra el Manresa i al camp del Ripollet, i esperar que els equips que té al davant fallin.

El Manresa, un cas diferent

La situació del Manresa és diferent perquè en té prou amb conservar la plaça que ocupa ara mateix (és desè). Però no pot badar perquè té molt a prop els seus perseguidors. El seu repte és sumar tres dels sis punts que encara té en joc, avui a Avià i diumenge que ve al Congost contra el Girona B. Amb una victòria, l'equip d'Albert Garcia assoliria la permanència matemàtica.

L'Avià arriba al derbi d'avui en una bona ratxa de resultats. En els darrers cinc partits ha guanyat deu punts, amb tres victòries, una der-rota i un empat. En el cas del Manresa, la trajectòria en el tram final d'aquesta lliga tampoc no és do-lenta, malgrat la derrota de diumenge. Fins al partit amb l'Andorra, feia vuit partits que no perdia, amb cinc partits guanyats i tres d'empatats.

El juvenil manresà se la juga

Mitja hora abans del derbi ha de començar al Congost un partit vital per al juvenil del Manresa, que té la permanència a la lliga nacional en joc. L'equip que entrena Ferran Costa necessita la victòria contra el Júpiter per confirmar la permanència en aquesta categoria. Es dóna el cas que el conjunt del Júpiter també es juga evitar el descens, un objectiu que el tenen set equips: Mollet (33), Mataró (31), Manresa (31), Josep Maria Gené (31), Mercantil (30), Júpiter (29) i Figueres (28).