L'estadi de La Rosaleda i l'entrenador del Màlaga, Míchel, exerciran avui de jutges de la Lliga en un duel que acapara tota l'atenció i l'emoció de l'última jornada, en la qual el Reial Madrid es juga el títol.

De Tenerife a Màlaga. Del viscut dues temporades consecutives, el 1992 i 1993, a l'Heliodoro Rodríguez López, amb dues lligues que va deixar escapar el Reial Madrid i van prendre rumb a Barcelona, a La Rosaleda amb la mateixa situació de tenir a la mà la resolució del pols pel tron de la Lliga. Dos madridistes a les banquetes. De Jorge Valdano a Míchel. El morbo està assegurat.

Un matx que arrossega polèmica

Els blaugrana no creuen gaire amb el Màlaga, després de les paraules de l'entrenador malagueny que van aixecar tanta pols. «Sóc més madridista que Valdano», va dir fa uns dies. Unes declaracions a les quals es va afegir el president, Al Thani, que va tuitejar que «l'escòria de Catalunya no veuria el títol». El passat madridista del seu entrenador i de diversos jugadors com Luis Hernández, Juankar, Miguel Torres i Diego Llorente ha aixecat moltes suspicàcies a Barcelona. Míchel va dir davant les sospites sorgides pel partit que no tolera que es posi «en dubte la capacitat» del seu planter i que els que el coneixen no tenen «cap dubte» sobre ell. «No m'agrada que es posi en dubte la capacitat dels meus jugadors, això no ho tolero, perquè són bons i ho han demostrat sigui quin sigui el rival», va afirmar en roda de premsa l'entrenador malaguista, una icona del madridisme en la seva etapa de jugador. Míchel va recalcar, a més, que per a ell és una «alegria» que «tots aquells» que el coneixen «no tinguin cap dubte» sobre ell ni sobre la seva professionalitat.

L'onze de gala, en ratxa

Zidane apostarà per l'equip que ha fet el pas definitiu cap a la conquesta del títol. Amb Isco ocupant el buit de Bale, una baixa que va permetre un canvi de sistema amb un quart migcampista que ha estat clau. Tant, com el dolç moment golejador d'un Cristiano Ronaldo que va admetre les rotacions i recull els premis. Tretze gols en els seus últims vuit partits mostren el seu paper estel·lar. Zidane va reconèixer que sent que «molts no volen que guanyi el Madrid», però va assenyalar que tenen la clau en el treball, la lluita i «mai abaixar els braços» per acabar campions d'aquesta lliga, que seria la primera en cinc anys.