El ciclista holandés de l'equip Sunweb, Tom Dumoulin, va imposar-se amb autoritat a la catorzena etapa del Giro d'Italia, després d'una jornada curta de 131 quilòmetres amb sortida a Castellania i amb arribada al mític santuari d'Oropa.

Una exhibició de tàctica, paciència i fortaleza va permetre a Dumoulin reforçar la maglia rosa després de mostrar-se molt superior a tots els seus rivals i ja es consolida com a clar candidat a guanyar el Giro del centenari. El vençedor de l'etapa no tan sols va resistir els atacs del colombià Nairo Quintana, sinó que es va permetre el luxe d'atacar el seu rival en el seu terreny per arribar a la meta amb un temps de 3:02:35, seguit del rus Ilnur Zakarin (Katusha) a 3 segons, Mikel Landa (Sky) a 9 i Nairo Quintana (Movistar) a 14.

D'aquesta manera, Dumoulin aconsegueix un cop moral davant de tots els seus rivals i reforça el liderat. Quintana ocupa la segona posició a 2:47, el francés Thibaut Pinot és tercer a 3:25 i l'italià Vicenzo Nibali és quart a 3:40. Avui es disputarà la quinzena etapa entre Valdengo i Bérgamo, de 199 quilòmetres, amb un interesant final que inclou dos ports habituals del Giro de Llombardia i que podria crear alguna sorpresa entre els favorits de la classificació general.