El Barça està obligat a sumar els tres punts avui (20:00 hores) en la visita de l'Eibar, que vol aconseguir el vuitè lloc de la taula, al Camp Nou i a esperar una derrota del Reial Madrid a Màlaga, si vol revalidar el títol en l'última jornada de la Lliga.

Després que entre setmana l'equip blanc recuperés el lideratge davant el Celta (1-4) en el partit ajornat que li faltava per disputar, el conjunt blaugrana ocupa la segona plaça amb tres punts menys que el seu més immediat rival. Així, el Barça arriba a l'última jornada amb opcions de cantar victòria, si bé no depèn de si mateix per alçar el tercer títol domèstic consecutiu. Tot passa per sumar els tres punts davant l'Eibar i que l'equip de Zidane perdi a La Rosaleda, un escenari que recorda al que ja va passar en les temporades 1991-92 i 1992-93, quan el Madrid va perdre en l'última jornada a Tenerife i, contra pronòstic, el Barça va afegir dos títols més al seu palmarès. Dos antecedents que el tècnic blaugrana, Luis Enrique, va viure en primera persona vestit de blanc i que, 25 anys després, espera que es repeteixi en el seu últim partit assegut a la banqueta del Camp Nou.

No és un comiat

«Jo no me'n vaig. L'any que ve estaré a la grada amb tots els culers. He d'agrair la meva fortuna de ser jugador i enternador d'aquest equip. Tinc un sentiment de molt afecte a Catalunya, la meva dona és catalana i els meus tres fills també. Només tinc paraules d'agraïment. He intentat tornar la confiança amb la meva feina i sent el màxim de simpàtic», va fer broma Luis Enrique en la roda de premsa prèvia al seu últim partit. En aquest sentit, va subratllar que el partit d'avui «no és un comiat, sinó un fins aviat». Per això, Luis Enrique no preveu dirigir unes paraules als aficionats una vegada acabi el partit, malgrat la decisió del club de desplegar una pancarta dedicada a ell en una de les grades laterals de l'estadi.

Partit d'homenatges

L'últim partit de Luis Enrique coincideix amb el 25 aniversari de la final de Wembley'92, on el Barcelona va conquistar la seva primera Copa d'Europa després de superar al Sampdoria, i els jugadors lluiran una samarreta commemorativa per homenatjar aquesta efemèride. L'entrenador blaugrana, que llavors militava a les files del Reial Madrid, va dir no recordar aquell dia, si bé va destacar que va canviar la història del club. «Si no me'n recordo del que va passar fer tres anys, imagina't de fa 25. És evident que és una efemèride molt important per al club i és evident que són merescuts aquests homenatges», va dir.

Luis Enrique no podrà tenir els lesionats Mathieu, Aleix Vidal, Rafinha i Mascherano, si bé recupera Piqué, que ja ha superat els seus problemes estomacals, i Sergi Roberto, que es va perdre el partit de Las Palmas per sanció. Així, tot indica que el central català recuperarà el seu lloc en l'eix defensiu i compartirà parella amb Umtiti i secundat en els laterals per Roberto i Alba. Busquets, Iniesta i Rakitic són les apostes més probables al centre del camp, mentre que a la punta d'atac el trident és indiscutible. Els guipuscoans, sense Ramis ni Luna, i que han estat lluitant per jugar a Europa fins fa poques setmanes, s'assegurarien, en cas de guanyar, la vuitena posició, perquè un empat o una derrota podria condemnar-los al novè o desè lloc de la classificació.