El jove pilot surienc de KTM Josep Garcia va aconseguir imposar-se a la tercera prova del campionat d'Espanya d'enduro celebrada a Lalín (Pontevedra) sota l'organització del MC Sobre Ruedas. Va ser una cursa de dos dies molt dura, amb més de 8 hores en cadascuna de les jornades.

Dissabte, Josep Garcia buscava la victòria escratx però a mitja cursa el surienc va començar a trobar-se malament per un virus estomacal, que fins i tot li va fer pujar la febre. Tot i això, va poder acabar la competició i guanyar l'escratx davant de Cristóbal Guerrero (Yamaha) i l'urgellenc Jaume Betriu (KTM); també es va imposar en enduro 1 a Lorenzo Santolino (Sherco) i Víctor Guerrero (Yamaha).

En la jornada de diumenge, i malgrat els 38º de febre, Josep Garcia va decidir prendre la sortida; tot i la seva situació, aviat es va situar al davant sense donar opció als seus rivals, i va guanyar de nou l'escratx (el van seguir Jaume Betriu i Jonathan Barragan amb Gas Gas) i l'enduro 1 (amb segona plaça de Lorenzo Santolino i Víctor Guerrero amb Yamaha).

Josep Garcia competirà el proper cap de setmana en la tercera prova d'un Mundial (a Itàlia) en el qual és situat segon en enduro 2.